'Engelsiz Kütahya' Projesi - Son Dakika
Yerel

'Engelsiz Kütahya' Projesi

\'Engelsiz Kütahya\' Projesi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Türkiye Beyazay Derneği Kütahya Şubesi tarafından 'Engelsiz Kütahya' projesi kapsamında ilk ve orta öğretim okulu öğrencileri arasında engelden ne anladıkları konusunda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında...

09.05.2012 11:18

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Türkiye Beyazay Derneği Kütahya Şubesi tarafından 'Engelsiz Kütahya' projesi kapsamında ilk ve orta öğretim okulu öğrencileri arasında engelden ne anladıkları konusunda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında birinci gelen öğrencilere çeyrek altın hediye edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törende şiir dalında birinci olan Cumhuriyet ilköğretim okulundan Hacer Dağdelen, resim dalında birinci olan Atatürk ilköğretim okulundan Şenay Küçücükbaş ve kompozisyon dalında birinci olan Anadolu Öğretmen Lisesinden Selda Çelik'e Beyazay Derneği Kütahya Şubesi yetkilisi Ahmet Yılmaz tarafından çeyrek altın hediye edildi.

'Engelsiz Kütahya' projesi hakkında açıklamalarda bulanan Türkiye Beyazay Derneği Kütahya Şubesi yetkilisi Ahmet Yılmaz, "Beyazay Derneği adına yapmış olduğumuz 'Engelsiz Kütahya' konulu proje 50 bin lira bütçeli 3 aylık bir çalışma idi. Proje Kütahya merkez ve ilçelerinde uygulandı. Bu projenin ilk aşamasında bütün ilçelerde engelliler ve ailelerine yönelik eğitim seminerleri verildi. İkinci aşamada bütün kamu binalarının engellilik seviyesinin yükseltilebilirliği konusunda çalışmalar yapıldı. Kamu binalarının tekerlekli sandalye girişi, bankalardaki bankamatikler, bankamatiklerin engelliye uygun olup olmadığı, asansör girişi, yönlendirmeler, Kaymakamlıklar, vergi daireleri, tuvaletler, hastane ve postanelerin fotoğraflamalarını yaptık. Bu çalışmalarımızda kimse bize müdahil olamıyor, çünkü biz bu çalışmaları Bakanlık adına yapıyoruz. Sonuçta Bakanlık finanse ediyor. Tüm ilçelerde bu konudaki çalışmaları tamamlayarak raporları Bakanlığa gönderdik. Üçüncü aşamada ise ilçelerdeki ilk orta ve liselerde engelden ne anladıkları konusunda resim, şiir ve kompozisyon dalında yarışma düzenledik ve her yarışmanın birincisine çeyrek altın hediye ettik. Bilindiği gibi derneğimizin amacı, özürlülerin eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik, hukuki, mesleki vb. hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek ve istihdamı, sosyal hayata uyumu, insan hak ve özgürlüklerinden gerçek anlamda faydalanabilmelerini sağlamak; özürlülere yönelik ayırımın kalkması ve hayatlarında girişken, üretken, verimli, başarılı bireyler olmaları için çalışmalar yapmak; özürlülüğe yol açan nedenleri ve sonuçlarını ortadan kaldırmak için her türlü çalışma yapmak ve sosyal dayanışmayı sağlamak; özürlüler arasında karşılıklı sevgi ve saygıyı yerleştirmek; ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve rehabilitasyonlarını sağlamaktır" diye konuştu.

(MU-EFE-

.

09.05.2012 10: 56: 12

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Engelsiz Kütahya' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement