Engin Canbaz, Gençlere Türk ve İslam Tarihini İftihar Sayfalarını Anlatı - Son Dakika
Yerel

Engin Canbaz, Gençlere Türk ve İslam Tarihini İftihar Sayfalarını Anlatı

Engin Canbaz, Gençlere Türk ve İslam Tarihini İftihar Sayfalarını Anlatı

Bozkurt Belediye Başkanı Engin Canbaz ilçedeki gençlere Türk ve İslam tarihinin 'iftihar sayfalarını' anlattı.

03.03.2013 18:06

Bozkurt Belediye Başkanı Engin Canbaz ilçedeki gençlere Türk ve İslam tarihinin 'iftihar sayfalarını' anlattı.

Emekli edebiyat öğretmeni olan Başkan Canbaz, gençlerle tarih, kültür, edebiyat ve sanat konularında düzenlediği "Gençlerle Kültür Buluşmaları" toplantısının beşincisini dün akşam gerçekleştirdi.

İlçedeki Türk Tarih Meydanı'ndaki Ceydo Restoran'ta yapılan toplantıda gençlere Türk ve İslam tarihinden iftihar ettiğimiz konuları anlatarak. "Hepiniz hangi milletin, hangi atanın torunları olduğunuzun bilincinde olun istiyorum yarın sizinde çocuklarınız olacak sizde çocuklar yetiştireceksiniz benim gayretim bunundandır" dedi.

Engin Canbaz, geçlere "siz çok köklü bir milletin çocuklarısınız, gençlerisiniz sadece köklüde değil büyük bir medeniyet kurmuş milletin evlatlarsınız bu medeniyet orta Asya'dan başlamış Karahanlılarla, Selçuklularla, Osmanlıyla ve Türkiye Cumhuriyeti ile devam etmiştir. Bizim milletimiz soylu, medeni bir millettir siz onun çocuklarısınız, merhametli bir millettir onun çocuklarısınız, adil bir millettir onun çocuklarısınız torunlarısınız" dedi.

Canbaz, "Siz Afrika'dan zorla ailelerinden koparılmış, yuvasından toprağından koparılmış, siyah derili insanların yarısını daha limana gelene kadar telef eden açlıktan susuzluktan yorgunluktan belki kalanların bir yarısını da yolda gemilerde telef eden kalanları da yüzyıllardır köle olarak çalıştıran soysuz milletlerin torunları değilsiniz bunları bilesiniz diye sizleri bugün buraya topladım" dedi ve Peygamberimizden, Dört Halifeye, Türk büyüklerine, onların iftihar edilecek fikir ve davranışlarını anlattı.

Başkan Canbaz gençlere, hafta bir, ayda bir toplanın bir günü diğerinden farklı olmayan zarardadır zaman zaman aranızda toplanın içinizden biri bir konu anlatsın beni de çağırın bende anlatırım dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engin Canbaz, Gençlere Türk ve İslam Tarihini İftihar Sayfalarını Anlatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement