Erbay, Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Erbay, Güven Tazeledi

Erbay, Güven Tazeledi

Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği 4.Olağan kongresi 16 Şubat 2014 Pazar günü saat 12.00’da Zonguldak Öğretmenevi’nde yapıldı.

16.02.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği 4.Olağan kongresi 16 Şubat 2014 Pazar günü saat 12.00'da Zonguldak Öğretmenevi'nde yapıldı.

Genel kurula kantincilerin yanı sıra AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş K ahveciler Odası Başkanı Alparslan Küçük ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Süleyman Erbay derneğin 2004 yılında kurulduğunu ve bir çok toplum yararı önemli projeye imza attığını söyledi.

Yaptıkları faaliyetleri slayt gösteri eşliğinde anlatan Süleyman Erbay, "Okullarda yaşadığımız bazı sıkıntılar ve kantin işletmecilerinin mağduriyetleri var bunları yetkililer ile görüşerek zaman içerisinde gidereceğiz" şeklinde sözlerini sürdürdü. Erbay derneğin Zonguldak'taki faal anlamda saygın derneklerden biri olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün üye sayısı 52 olan bu dernek ile ilimizde yaklaşık 30 bin öğrencinin beslenme ihtiyacını karşılar iken diğer yandan da meslekle ilgili birçok yenilikler yaptık. Bunların bazılarını sizlere sıralamak istiyorum. İlk olarak 'Bul Kazan' diye bir proje yaptık. Bu proje ile kantinlerde tarihi geçmiş ürün bulan öğrenciye anında 10 TL vermeyi taahhüt ettik. Bu sayede müşteri güvenini en üst seviyelere çıkarttık. Ardından 2006 yılında okullarımızda meydana gelen hırsızlık ve adli vakaların engellenmesi amaçlı 'Okullarda Kamera İzleme ve Güvenlik Sistemi' projesini gerçekleştirdik. Bu proje ile 13 okulumuzun güvenlik sisteminin kurulmasını sağladık. Her biri yaklaşık 3 bin TL'yi bulan bu kamera izleme ve güvenlik sistemlerini mal tedarik ettiğimiz firmaları sponsor yaparak onlarında eğitime katkı sağlamalarında köprü olduk. Bu sayede kamera izleme ve güvenlik sistemi kurulan okullarda adli vakalar ya da hırsızlık olayları sıfır seviyesine inmiş oldu. Mili Eğitim Bakanlığı 2007 yılında okul ve öğrenci güvenliğinin sağlanması amaçlı İç İşleri Bakanlığı ile ortak 'Güvenli Okul-Güvenli Eğitim İşbirliği Projesi'ni hayata geçirdi. Milli Eğitim Bakanlığı bu tarihten sonra bu tür projelere bütçe ayırdı. Milli Eğitim Bakanlığı okullarda kamera izleme ve güvenlik sistemlerine 2012 yılında 500.000 TL ayırır iken 2013 yılında 10.milyon TL ayırmıştır. Ardından yıl 2009 yerel ve ulusal basında gıda terörünün engellenebilmesi ruhsatsız işyerlerinin çocuklarımızın sağlığı ile oynamamaları için Alo Gıda Hattı kurulması amaçlı basın açıklamalarımız oldu.2010 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ALO 174 Gıda Hattı kuruldu."

Genel kurula katılan AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş da söz alarak seçildiğinde kantin işletmecilerinin sorunlarının çözümüne yönelik katkılar yapacağına dair söz verdi. Kozlu bölgesinde her okulun bahçe ve çevre düzenlemesine katkıları olduğunu belediye bütçesinden bu yardımları yaptığını dile getiren Ali Bektaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aranızda her siyasi görüşten arkadaşlar olabilir, hepsine saygı duyuyorum. Ancak Zonguldak'ın sorunlarını çözme noktasında başka alternatifiniz yoktur. Şehir yıllardır ihmal edilmiş mezbele haline getirilmiştir. Bana sattı diyenlere soruyorum, sattım da neyim var? Bir evim bir arabamdan başka neyim var? Bana çamur atanlar, ruhsatsız kaçak yerde işletmecilik yapıyorlar. Önce çalıştırdığın yerin ruhsatını almalısın. Diğer adaya bakıyorsunuz, çok iyi adam. sadece iyi olmak yetmiyor, icraat var mı? Yok. Zonguldak'ın hali ortada belediyecilik konusunda yeterli tecrübeye ve birikime sahibim. Sorunları çözecek cesaretim vardır. Sayın Başbakandan Zonguldak'ın çağdaş bir yaşam merkezine dönüştürülebilmesi için her türlü sözü ve desteği aldım. Kantin İşletmecilerinin sorunlarını anlayabilmek için empati yapabilmek gerekmektedir. Sizin gibi düşünemeyenler sizlerin sorunlarını çözemezler. Haklı taleplerinizi saygıyla karşılıyorum. Okul çevrelerinde çocukları bekleyen birçok tehlike var. Çocuklar sigaraya alışabiliyor, uyuşturucuya bulaşabiliyor. Nasıl Kozlu'da yaptıysam seçildiğimde Zonguldak Merkez'de de Okulların çevre düzenlemesi konusunda destek olacağıma sizlere burada söz veriyorum" dedi.

Daha sonra yapılan seçimlerde tek liste ile yönetim kuruluna Süleyman Erbay, Aydın Karadağ, Tolga Üder, Savaş Taşkıran, Emine Kartal, Denetim Kurulu üyeliklerine Çetin Şentürk, Sezai Angın ve Zafer Çolak seçildiler. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erbay, Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Bora: sayın erbay bes kantın sana yetmıyor herhalde senın cocukların sigarasını uyusturucusunu dusundugunu sanmıyorum sen cocukları okullara hapsedıp cebıne dolucak paraları düşünürsün ancak bu konusmaların hepsı politik çoçuklar okulların tuvaletinde içiyorlar siğarayı senınde bundan haberın yok mu sankı kimse cebini doldurmak ıcın cocukları kullanmasın ben kendı cocuguma özellikle söledim kantinden su bile almamalarını bunlar gelişme çağında hapsedildikçe daha kötü yönlere doğru kayıyorlar sızın eğitimden anladıgınız yok hem ayrıca dışarıda devletin polis sürekli nöbette öğle araları girişte çıkışta okulların önünden ayrılmıyorlar kafanı camdan dışarı çıkarıp bak. emniyet müdürüne bu konuda tesekkur edıyorum bır veli olarak. 0 0 Yanıtla

Advertisement