Ergani'de 11 Bin 116 Çocuk Aşılandı - Son Dakika
Yerel

Ergani'de 11 Bin 116 Çocuk Aşılandı

Ergani\'de 11 Bin 116 Çocuk Aşılandı

Dünya Sağlık Örgütü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nca yürütülen “Çocuk Felci Aşılama Kampanyası” kapsamında Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 0-59 aylık 11 bin 116 çocuğa çocuk felci aşısı yapıldı.

20.04.2014 14:33

Dünya Sağlık Örgütü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nca yürütülen "Çocuk Felci Aşılama Kampanyası" kapsamında Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 0-59 aylık 11 bin 116 çocuğa çocuk felci aşısı yapıldı.

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, çocuk felci aşı kampanyasının komşu ülkelerde vakaların meydana gelmesi nedeniyle yürütüldüğünü söyledi. "İki damla aşı, dökülmesin gözyaşı" sloganıyla yürütülen kampanya hakkında İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz bilgi verdi. Türkiye'de çocuk felci vakasının en son 1998 yılında görüldüğünü ifade eden Kaymakam Yılmaz, komşu ülkelerde vaka olması halinde yakın illerde bu tür aşılama yapılmasını Dünya Sağlık Örgütü ve Bilim Komisyonun öngördüğünü belirtti. Kaymakam Yılmaz, "Dünya Sağlık Örgütü'nün Suriye'de çocuk felci hastalığının görüldüğünü açıklamasının ardından ülkemizde ikamet eden Suriyeli misafirlerimizden dolayı harekete geçen Sağlık Bakanlığı aşılama kampanyası başlattı. Aşı kampanyası çalışmalarına ilçemizin de bağlı olduğu Diyarbakır'da 7 Nisan tarihinde başlandı. İlçemizde ailelere rutin hizmetler çerçevesinde önerilen aşı takvimine ek olarak kapı kapı dolaşıldı. Aşılamanın ilk turu 7-13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olup, aşılama 0-59 aylık aşılı veya aşısız tüm çocuklarımıza sağlık personelimiz tarafından 2 kişilik ekipler halinde kapı kapı dolaşılarak uygulanmıştır. Bu kapsamda ilçemizde hedef nüfusumuz olan 14 bin 400 çocuk arasından 11 bin 116 çocuğa aşı yapılmıştır. Geriye kalan sayıya ulaşılabilmesi için kampanya ilçemizde bir hafta süre ile uzatılmıştır" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ergani'de 11 Bin 116 Çocuk Aşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement