Erzincan'da Kayıtlı 13 Bin 516 İşsiz Var - Son Dakika
Yerel

Erzincan'da Kayıtlı 13 Bin 516 İşsiz Var

Erzincan\'da Kayıtlı 13 Bin 516 İşsiz Var

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ocak ayı toplantısı Vali Selman Yenigün'ün başkanlığında yapıldı.

24.01.2013 12:17

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ocak ayı toplantısı Vali Selman Yenigün'ün başkanlığında yapıldı. Toplantı da 2012 yılı işsizlik rakamları açıklandı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılı 1. olağan toplantısı Vali Selman Yenigün'ün başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı M. Cavit Şireci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yenigün, toplantının gündem maddeleri hakkında bilgi verdikten sonra, 2012 yılı işsizlik rakamlarını ve işe yerleştirilenlerin sayısını açıkladı.

Vali Yenigün: "2012 yılı Aralık sonu itibariyle İş-Kur Erzincan İl Müdürlüğü'ne iş isteği ile başvuranların sayısı 8 bin 341 ve aralık sonu itibariyle işe yerleştirilenlerin sayısı 2 bin 765 kişidir. Bu rakama ilave olarak 83 engelli vatandaşımız işe yerleştirilmiştir. Genel olarak bakıldığında aralık sonu itibariyle kayıtlı işsiz sayısı ise 13 bin 516 kişidir. Ayrıca kendi istek ve kusuru olmaksızın işsiz kalan bin 206 vatandaşımıza işsizlik ödeneği verilmiştir. Meslek seçme aşamasında bulunan gençler ve yetişkinlere meslek hayatının girişte, meslek yaşamında ve meslek seçimi ile ilgili seçtiği meslekte ilerleme veya sorunlarının çözümüne sistemli olarak yardımcı olunması amacıyla Meslek Bilgi Merkezi ile İş ve Meslek Danışma Servisi kurulmuştur. Bunlardan toplam 898 vatandaşımız Meslek Bilgi Merkezi'nden, 784 kişi ise İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmıştır. 2012 Aralık ayı sonu itibariyle bin 313 öğrenciyle okul çalışması yapılmıştır. Aralık ayı sonu itibariyle çeşitli meslek dallarında 117 proje ve kurstan 2 bin 837 kişinin yararlanması sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

Vali Yenigün'ün konuşmasının ardından toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan'da Kayıtlı 13 Bin 516 İşsiz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement