Esenyurt'ta 'En Özel' Öğrenciler Ayakta Alkışlandı - Son Dakika
Yerel

Esenyurt'ta 'En Özel' Öğrenciler Ayakta Alkışlandı

Esenyurt\'ta \'En Özel\' Öğrenciler Ayakta Alkışlandı

Esenyurt Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi yeni yerinde engelsiz öğrencilere en son teknoloji ile eğitim verecek.

07.03.2017 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenyurt Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi yeni yerinde engelsiz öğrencilere en son teknoloji ile eğitim verecek. Merkezin yeni yerine geçişi nedeniyle gerçekleştirilen açılışı töreninde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Elimizden geldiğince her okulumuza özel eğitim sınıfı açacağız" dedi.

Esenyurt Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi'nin açılış törenine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından yeni merkezde engelli öğrencilere daha iyi hizmet verileceğini dile getiren Okul Müdürü Zeki Karaçavuşoğlu, "Kaymakamımıza ve ilçe milli eğitim müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Hiçbir şeyi olmayan ve en son teknoloji ile okulumuzu donatan Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu'na ayrıca teşekkür ederim" dedi.

"Avrupa şeytan gözüyle bakıyordu"

Okul müdürünün konuşmasının ardından söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, "39 okulumuzda özel eğitim sınıfımız var. Bizler tarih boyunca engelli vatandaşlarımıza sahip çıktık. Avrupa, engelli insanlara içine şeytan kaçmış gözüyle bakarken Osmanlı devleti, müzik ile Kur'an-ı Kerim ile tedavi ederdi. Fiziksel ve zihinsel engelli insanlar bizim emanetimizdir. Bu emanete en güzel şekilde sahip çıkacağız" dedi.

"28 özel eğitim sınıfı daha oluşturduk"

Engelli çocukların ve ailelerinin yüzündeki mutluluktan dolayı çok sevinçli olduğunu dile getiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Eskiden herkes engelli çocuğunu saklıyordu, aileler engelli çocuklarından utanıyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı iken engelli çocukların hayata kazandırılması için yatırımlar ve sosyal projeler yaptı. Başbakan olduğu zaman engelli çocuklara ve vatandaşlara daha iyi hizmet edilmesi için bakanlık bünyesinde müdürlük kurdu. Biz belediye olarak bu okulumuz dışında 28 okulumuzda özel eğitim sınıfı oluşturduk. Ayrıca engelli kardeşlerimiz için termal hizmetleri ve spor hizmetleri de sunmaya başladık" dedi.

"Onlar bizim için en güzel insanlardır"

Başkan Kadıoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Kaymakam Ekrem İnci, "Elimizden geldiğince her okulumuzda özel eğitim sınıfı açacağız. Bu sınıflarda çocuklarımızı en güzel şekilde eğiteceğiz. Onlar bizim için en özel insanlardır" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından öğrencilerin kendi hazırladıkları video gösterimi yapıldı. Salondakiler tarafından ayakta alkışlanan öğrenciler daha sonra oluşturdukları koro ile birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.

Kaymakam, Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü program sonunda sınıfları ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarını yakından incelediler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esenyurt'ta 'En Özel' Öğrenciler Ayakta Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement