Eskişehir'de Kadınlara Mesleki Eğitim Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Kadınlara Mesleki Eğitim Toplantısı

Eskişehir\'de Kadınlara Mesleki Eğitim Toplantısı

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

02.01.2014 18:05  Güncelleme: 12:00

Eskişehir'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Dede, "Kızlarımızın dilinden ve derdinden en iyi bayan yöneticilerimiz anlar" düşüncesiyle eğitimi yarım kalan kadınların eğitimlerini tamamlatmak ve istihdamlarının sağlanmasına aracılık edilmesi gerektiğini kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın da kadınların geçmişte uzak okullar, ekonomik güçlükler, erkekleri üstün tutan geleneksel ön yargılar, kızların erken yaşta evlendirilmesi gibi sorunlar nedeniyle eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kaldığını anlattı.

Projeyle birinci amaçlarının, kadınların mesleki açık öğretim ortaokul ve liselerine kayıtlarını sağlamak olduğunu belirten Aydın, "İkinci amacımız ise, kadınların kayıt yaptıkları alanlarda başarılı olabilmeleri için açılacak olan kurslara yönlendirmek ve kadınlarımızın yarım kalan eğitimlerini tamamlayarak kendileri, aileleri ve toplumsal kalkınmaya fayda sağlamaları beklenmektedir" ifadelerini kullandı.

Toplantıda katılımcıların soruları da yanıtlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Kadınlara Mesleki Eğitim Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement