Esnaflar Utso'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Esnaflar Utso'da Buluştu

Esnaflar Utso\'da Buluştu

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Şekerbank arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan 'Kapımız Esnafa Açık' kampanyası kapsamında kurumun toplantı salonunda, Uzunköprü'de düzenlenmesi planlanan 'Her Ayın 15'i Esnaf Günü' sloganlı projenin...

15.03.2013 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Şekerbank arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan 'Kapımız Esnafa Açık' kampanyası kapsamında kurumun toplantı salonunda, Uzunköprü'de düzenlenmesi planlanan 'Her Ayın 15'i Esnaf Günü' sloganlı projenin detaylarının görüşülmesi için, ilçede bulunan esnaflarında katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akalın, UTSO yönetim ve meclis üyeleri, Uzunköprü Şekerbank Şube Müdürü H. Hüseyin Güleryüz ve ilçede bulunan 50'ye yakın esnaf katıldı. UTSO ile Şekerbank Uzunköprü Şubesi arasında imzalanan protokol gereği hayata geçirilecek olan proje dahilinde her ayın 15'i 'Esnafın Günü' ilan edilecek, tüketiciler mahalle aralarında bulunan dükkanlardan alışveriş yapmaya yönlendirilecek.Söz konusu proje ile; özel sektör, kamu, STK ve tüketicileri esnafla buluşturan bir platform kurulması hedefleniyor. 'Kapımız Esnafa Açık' platformu ile tüketiciler her ayın 15' inde esnaftan alışveriş yapmaya yönlendirilerek esnafın iş hacminin artması ve böylece kapılarının hep açık kalması, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda proje hayata geçirilmeden evvel ilçede bulunan esnafların da katıldığı bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda ayrıca UTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akalın ve Şekerbank Uzunköprü Şube Müdürü H.Hüseyin Güleryüz birer konuşma yaptı.

AKALIN : BUGÜN İLÇENİN EKONOMİK HAYATININ GELİŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Toplantının açılış konuşmasını yapan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akalın sözlerine odaya kayıtlı 900'ü aşkın üyenin bulunduğu göz önüne alındığında toplantıya katılımın bu kadar az olmasından dolayı sitem ederek başladı. Akalın konuşmasının devamında: "Esnaflarımız ekonominin can damarıdır. Esnaflar gerçekleştirdikleri üretimle de ekonomik büyümeye, sosyal hayata ve istihdama önemli bir katkı sağlayarak ekonomide istikrarın sürdürülmesindeki önemli rolü üstlenmişlerdir. Esnaf ve sanatkarlarımızın finansal ihtiyaçlarını karşılayarak, dükkanlarının kapısının açık kalmasını hedefleyen "Kapımız Esnafa Açık" projesini, Odamız olarak destekliyor ve ekonominin üreten bu büyük kesimini kucaklayarak Türkiye genelinde hayata geçiren Şekerbank'ı kutluyorum. Bu gün burada toplanmamızın sebebi bu projeyi ilçemizde hayata geçirirken neler yapmamız ya da neler yapmamamız gerektiğini tespit edebilmektir. Gerekli zemin oluştuğu ve konsorsiyum oluştuğu takdirde odamızın tüm üyeleri ile birlikte bu değerli projeyi bölgemizde en iyi şekilde uygulamaya hazırız. Bugün ilçenin ekonomik hayatın gelişmesi için önemli bir adım atıyoruz." dedi

GÜLERYÜZ: 60 YILDIR HER SABAH KAPILARIMIZI ESNAF İÇİN AÇIYORUZ!

Şekerbank Uzunköprü Şubesi Müdürü H. Hüseyin Güleryüz Anadolu Bankacılığı'nı misyon edinmiş, esnaf ve küçük işletmelere özel tabana yaygın bankacılıkta köklü bilgi birikimine sahip Şekerbank'ın 60'ıncı yılında ülke için ilk ve tek olan, esnafa özel yeni bir projeyi daha hayata geçirdiğini belirterek şunları söyledi: "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayelerinde ve Türkiye genelindeki 82 Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'ni kapsayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun (TESK) desteğiyle gerçekleştirilen "Kapımız Esnafa Açık" projesi, özel sektör, kamu, STK ve tüketicileri esnafla buluşturan bir platform özelliği taşıyor.

'Açık' platformu ile tüketiciler her ayın 15'inde esnaftan alışveriş yapmaya yönlendirilerek esnafın iş hacminin artması ve böylece kapılarının hep 'açık' kalması, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanması hedefleniyor . Projenin hayata geçmesi ile birlikte artık her ayın 15'inde kapılar esnaftan alışveriş için açılacak! Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Uzunköprü'de de halkımız Esnafımız'dan alışveriş yapmak üzere teşvik edilecek. Önümüzdeki aylarda 'Kapımız Esnafa Açık' platformu kapsamında esnafın işlerini kolaylaştıracak, onları değişime, yeniliğe açacak yeni ürünleri de pek yakında bu sayfalarda sunacağız. Kısaca esnafımızla birlikte büyümeye ve beraber kazanmaya kapımız hep açık."

Konuşmaların ardından toplantıya katılan esnafların önümüzdeki günlerde hayata geçmesi beklenen kampanya ile ilgili görüşlerinin alınmasıyla devam edildi.

(MA - )

15.03.2013 17: 50: 38

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaflar Utso'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement