Eynal Bursa'da İlgi Odağı Oldu - Son Dakika
Yerel

Eynal Bursa'da İlgi Odağı Oldu

Eynal Bursa\'da İlgi Odağı Oldu

Simav’da belediye tarafından işletilen şifalı sıcak sularıyla ünlü 800 yataklı Eynal Kaplıcaları işletmesi, Bursa’da 26 Anadolu derneğini tek bir çatı altında toplayan Bil-Def’in öncülüğünde düzenlenen etkinliğe katıldı, ilgi odağı oldu.

24.02.2014 21:04

Simav'da belediye tarafından işletilen şifalı sıcak sularıyla ünlü 800 yataklı Eynal Kaplıcaları işletmesi, Bursa'da 26 Anadolu derneğini tek bir çatı altında toplayan Bil-Def'in öncülüğünde düzenlenen etkinliğe katıldı, ilgi odağı oldu.

Tarihi Tahtakelede gerçekleşen etkinlikte Kütahya Kültür Odası standında yer alan Eynal kaplıcaları reyonu, ziyaretçilerin akınına uğradı.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, yer altından çıkan 162 derecelik şifalı sıcak sularıyla 3 bin yıldan bu yana insanlğın hizmetinde olan ve pek çok hastalığa iyi gelen Eynal Kaplıcalarını tanıtım amacıyla ülke genelinde düzenlenen hiçbir etkinliği kaçırmadıklarını bildirdi.

Bursa'da Anadolu Kültür Merkezi'nin öncülüğünde Kütahya Kültür Odası'nın standında reyon açarak iyi bir fırsat yakaladıklarını dile getiren Başkan Karahan, "Reyonumuzda bir yandan broşürler ile kaplıcamızın tanıtımını yaparken bir yandan da oraya taşıdığımız tarihi eşyalar, giysiler, ilçede yetişen dünyaca ünlü kuru fasulye, kestane, hormonsuz domates ve salatalıklarla, Simav'da üretilen ve dünyanın hiçbir yerindekilere benzemeyen tahin helvamızı, börek ve çöreklerimizin tanıtımını yaptık" dedi.

Stantlarını Bursa Büyükşehir belediye Başkanı Recep Altepe ve eski Bakanlardan Lütfullar Kayalar başta olmak üzere seçkin davetlilerin ziyaret etmesinden çok büyük onur ve mutluluklar duyduklarını ifade eden Başkan Karahan, kendilerine böyle bir tanıtım fırsatı sağlayan Bursa Bil-Def yöneticilerine, Kütahya Kültür Odası Başkanı Beyhan Gündüz'e teşekkür ettiğini söyledi.

Simav'ın termal turizmde son yıllarda atak yaparak iyi bir noktaya geldiğini ifade eden Başkan Karahan, Simav Eynal Kaplıcalarının en yoğun ziyaretçilerinin kaplıca diyarı olarak bilinen Bursa'lılardan oluşmasının manidar olduğunu söyledi.

Tüm Türkiye'yi Simav'ı keşfetmeye davet eden Başkan Karahan, bu tür tanıtımları fırsata dönüştürerek doğal güzellikleri dillere destan şirin ilçesini ve şifalı sularıyla ünlü Eynal Kaplıcalarına daha çok ziyaretçinin gelmesini amaçladıklarını bildirdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eynal Bursa'da İlgi Odağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement