Fadıloğlu, Engellilerle Eğlendi - Son Dakika
Yerel

Fadıloğlu, Engellilerle Eğlendi

Fadıloğlu, Engellilerle Eğlendi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Engelsiz İstihdam Merkezi tarafından ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ kapsamında yapılan etkinliğe katıldı.

14.05.2014 09:39

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Engelsiz İstihdam Merkezi tarafından '10-16 Mayıs Engelliler Haftası' kapsamında yapılan etkinliğe katıldı.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Engelsiz İstihdam Merkezi önünde çiçekle karşılanan Başkan Fadıloğlu, engellilerle yakından ilgilendi ve onların sorunlarını dinledi.

Engelli vatandaşlar, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Engelsiz İstihdam Merkezi üyelerinin organize ettiği eğlencede uzun süre oynadı. Başkan Fadıloğlu'nun da eşlik ettiği eğlenceli dakikalarla stres atan engelliler, gönüllerince bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Etkinlikte söz alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, eşitlik ilkesi çerçevesinde engelli vatandaşlar için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Şehitkamil Belediyesi olarak gerçekleştirilen hizmetlerde sürekli olarak engellilerin durumunun göz önünde bulundurulduğuna değinen Fadıloğlu, hizmetlerin artarak devam edeceğini kaydetti.

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, "Yapmış olduğumuz hizmetlerde kadın-erkek ayrımı yapmadığımız gibi engelli-engelsiz ayrımı yapmamız da söz konusu olamaz. Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkes bizim için birinci sınıf vatandaştır. Onların ihtiyacını karşılamak da bizim asli vazifemizdir" dedi.

Sağlıklı her bireyin birer engelli adayı olduğuna işaret eden Başkan Fadıloğlu, "Bugün biz engelsiz olabiliriz ama yarın için bir engelli adayı olabiliriz. Hayatta her şey var. Onun için bütün kardeşlerimizin çektiği sıkıntıları bertaraf etmek için bizim el ele vermemiz lazım" diye konuştu.

Özellikle kendilerine iletilen manüel ve akülü tekerlekli sandalye talebine öncelik verdiklerini aktaran Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:

"Şu ana kadar Şehitkamil Belediyesi'nin imkanları çerçevesinde gelen taleplere mümkün olduğu kadar cevap vermeye gayret gösterdik. Özellikle tekerlekli sandalye veya akülü tekerlekli sandalyeyle ilgili olarak gelen talepler ekiplerimiz tarafından adresinde inceleniyor, karar kılındığında alınıyor, imkanım olursa birebir ben gidip teslim etmek istiyorum. Hem bir çayını içip o kardeşimin onunla hemhal olabilmek, onun evinde bir başka sıkıntısı varsa onu giderebilmek adına adreslerine birebir gitmek adına gayret gösteriyorum. Ancak sizler de kabul edersiniz ki artık 700 bin nüfusa yaklaşan Şehitkamil, Türkiye'deki neredeyse 60'a yakın vilayetten büyük bir yapı. İmkan olduğu müddetçe bunu yapmaya devam edeceğim. Ama ben birebir gidemezsem de ekip arkadaşlarım bunu birebir takip ediyor."

"Milletin parasını millete harcıyoruz" diyen Başkan Fadıloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim bu almış olduğumuz tekerlekli sandalyeler babamızın parasından değil. Bu paralar sizlerin parası, milletin parası. Milletin emanetini dengeli yönetmek adına sizler bize ruhsat verdiniz. Bir dönem belediye başkanlığı yaptık, ikinci dönem için de sizler bize dediniz ki bir dönem daha devam et. Biz de elimizdeki kaynakları genç-ihtiyar, engelli-engelsiz, çocuk-büyük demeden herkesin ihtiyaçları karşısında çözüm üretmeye gayret gösteriyoruz."

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Engelsiz İstihdam Merkezi Başkanı Hulusi Kalender, "Bütün sorunlarımızın bitmesini istiyoruz. Biz de diğer insanlar gibi bir vatandaş olarak eşit hizmet almak istiyoruz. Bu günlerin artık zamanı geldi de geçiyor bile. Aslında özlenen bu" ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun engellilerle ilgili tüm talepleri dikkate aldığını belirten Hulusi Kalender, şöyle konuştu:

"Başkanım tek tek engellilerin evlerine gidiyor. Evde hem onların çayını içiyor hem de onların birebir sorunlarını dinliyor. Bunu 5 yıldır yapıyor. Allah nasip etti bir 5 yıl daha hizmet edecek. Bizim halkı ile bütünleşen, insanlarını sayıp bilen böyle belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Başkanımız bizi çok mutlu etti."

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, engelli vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekindikten sonra yanlarından ayrıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fadıloğlu, Engellilerle Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement