Gagikad'dan Nüket Ersoy'a Onur Ödülü - Son Dakika
Yerel

Gagikad'dan Nüket Ersoy'a Onur Ödülü

Gagikad\'dan Nüket Ersoy\'a Onur Ödülü

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD), siyaset, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının başarılı kadınları için düzenlediği ödül töreninde Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u ödüllendirdi."Sizler Türkiye'nin"...

24.03.2013 14:16

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD), siyaset, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının başarılı kadınları için düzenlediği ödül töreninde Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u ödüllendirdi. Yaşamını eğitime adayan ve GKV Özel Okullarıyla yarım asırdır hizmet eden Ersoy ödülden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken GAGİKAD üyelerine

"Sizler Türkiye'nin aydınlık yüzlerisiniz" dedi.

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 'Gaziantep İncileriyle Buluşuyor' ödül töreni Gaziantep Ticaret Odası çok amaçlı salonunda yapıldı. Törene AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer, CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd Doç. Dr Atanur Vergili ve çok sayıda davetli katıldı. GAGİKAD tarafından düzenlenen plaket töreninde Gaziantep'te sanayi, sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve eğitim alanında başarı sağlayan girişimci kadınlara plaket verilirken yaşamını eğitime adamış olan ve Gaziantep'in sadece eğitim alanında değil, sosyal, kültürel, sanatsal ve ekonomik alandaki gelişiminde de önemli rol oynayan Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'a da onur ödülü verildi.

Törende konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, hayat veren, hayatı var eden kadınlar olduğuna işaret ederek, "Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın istihdam edilebilirliklerinin artırılması, girişimciliklerinin ve işgücü piyasasına katılımlarının desteklenmesi sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda daha sağlıklı bir toplum yapısı ve daha güçlü, gelişmiş bir Türkiye için elzemdir. Başta kadınlarımız olmak üzere, bütün kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, hükümetimizin icraat ve politikalarıyla 2002 yılından bu yana kadınların yaşam kalitelerini artıran, sosyo-ekonomik konumlarını güçlendiren, istihdam ve girişimcilik alanları dahil her alanda kadını destekleyen pek çok çalışma gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz" dedi.

Milletvekili Bakbak, kadına ve kadının iş yaşamına yönelik çalışmalardan bahsederek, "Kadınların ve gençlerin istihdamını artırmak amacıyla 2008 ve 2009 yıllarında İstihdam paketleri uygulayarak, mevcut istihdama ek olarak işe alınan kadınların SSK işveren priminin 5 yıl boyunca kademeli olarak İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmasını sağladık. Kadın İstihdamının Artırılması ve Fırsat Eşitliğinin sağlanması hususunda 2010/14 sayılı Başbakanlık Genelgesinin ardından 2011 yılında yürürlüğe giren 6111 Sayılı Kanun ile kadınlara yeni istihdam imkanlarının sağlanması amacıyla sigorta primlerinin işveren hisselerinin 12 ay süresince İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanmasını sağladık, bu teşvikten Nisan 2012 itibariyle 94 bin 199 kadın faydalanmıştır. Kadınlarımızın evde ticari amaçla ürettikleri ürünleri, vergiden muaf tuttuk. Binlerce kadınımıza mikro kredi projesi çerçevesinde kredi verdik. İş Kanununda eşit işe eşit ücret uygulamasıyla devrim niteliğinde değişiklikler yaptık. Kendi hesabına tarımsal faaliyette bulunan 22 yaşını doldurmuş kadınlara, başka bir şart aranmaksızın sigortalı olma hakkı sağladık. Sigortalı kadınlara, (iki çocuğa kadar) her çocuk için, çalışamadıkları 2 yılı dışarıdan ödeyerek, emekli olma imkanı getirdik. Bugün ülkemizdeki üst düzey yöneticilerin yüzde 12si kadındır. Kadın istihdamımız uyguladığımız destekleyici politikalarla yüzde 30'a yükselmiştir. Planlanan yarı zamanlı, kısmi zamanlı sistemlerle, evden veya çağrıya dayalı esnek çalışma modelleriyle bu oranın daha da artırılması hedeflenmektedir. Kadının iş ve aile yaşamını uyumlu hale getirmek amacıyla doğum izninin 24 haftaya çıkarılması, doğum izninden sonra kadının tekrar işe dönebilmesi, bu izinde geçen sürenin memurlarda derece kademe hesaplarına katılması, çocuk yardımlarının artırılması, kamu kurumlarında kreş zorunluluğu, çocuk sayısına göre emeklilik yaşının aşağıya çekilmesi gibi çalışmalar yürütüyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla kadınlarımıza pozitif ayrımcılık sağlayan protokollerle çalışmalar gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

14 Mayıs 2012 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında Kadın Çiftçilere Yönelik İşbirliği Protokolü imzalandığını da hatırlatar milletvekili Bakbak, "Bu protokol kapsamında 6 Kasım 2012 tarihinde protokolün 'Tanıtım Toplantısı' gerçekleştirilmiş olup, 7-9 Kasım tarihleri arası 'İklim değişikliği ve kadın', 19-21 Kasım tarihleri arası 'Kooperatifçilik ve kadın', 12-14 Aralık tarihleri arası 'Girişimcilik, liderlik ve kadın' eğitimleri gerçekleştirilmiştir. 105 eğiticiye toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında 10 Şubat 2012 tarihinde imzalanan 'Kadınlar, engelliler, gazi ve şehit yakınlarına yönelik girişimcilik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve kadın istihdamının arttırılmasını öngören işbirliği' protokolünde yer alan Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) kreş sayısının artırılması hedefi kapsamında bir proje gerçekleştirilmesi planlanmıştır. OSB'lerde kreş sayısının artırılması hedefi kapsamında, Gaziantep, Osmaniye, Ankara OSB'lerinde kreş temelleri atılmıştır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, BORUSAN ve ASPB 'Annemin İşi Benim Geleceğim İşbirliği' Protokolü kapsamında, BORUSAN Holding A.Ş ile 10 OSB' de kreş ve gündüz bakımevi, yapılmasına yönelik proje çalışması yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle hayata geçirilen Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi ile gençlerin teknoloji kullanarak üretecekleri yenilikçi fikirler ile kadınların yaşadıkları sıkıntılar konusunda farkındalık oluşturmayı ve farklı alanlarda yaşadıkları sorunlara çözüm önerileri üretmeleri hedeflenmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve KAGİDER işbirliğinde Kamu Fırsat Eşitliği Modeli (KAFEM) ile kamu kurum ve kuruluşlarında fırsat eşitliği bakış açısında farkındalık oluşturulması ve uygulanabilir bir KAFEM modeli oluşturulması hedeflenmektedir. KAFEM modelinin oluşturulmasına yönelik ön anlaşma 14 Eylül 2012 tarihinde imzalanmıştır. Model için çalışmalara devam edilmektedir. İş Geliştirme Merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, istihdamın artırılması, yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amacıyla KOSGEB bünyesinde birçok eğitim verilmiş, birçok proje gerçekleştirilmiştir. 2010-2012 yılları arasında uygulamalı girişimcilik eğitimi alan kadın sayısı 36 bin 303tür. Kadın istihdamının desteklenmesi hibe programı kapsamında 9856 kadınımız istihdam garantili kurslara katılmış, 1940 kadın çocuk ve yaşlı bakımı eğitimi almış, 780 kadın girişimcilik kurslarına katılmış, 118 kadın kariyer danışmanlığı ve rehberliği hizmetlerinden faydalanmıştır. Bu program kapsamında Gaziantep'imizde uygulanan 3 proje kapsamında; Turizm sektöründe kadını desteklemek için 57 kadın, 'Halıcılıkta sihirli eller' kapsamında 40 kadın, Engelli bakımında da 50 kadın eğitilmiştir. Son 10 yılda kadının aldığı yol muazzam. Bugün yapılan bütün çalışmaların, çabaların birikimiyle artık kadının sadece adı yok, artık kadınlarımız kendine güvenen, inanan duruşlarıyla olmak istedikleri her yerde, her alanda faaliyet gösteriyorlar. Hayat veren, hayatı var eden kadınlarımız hayatın her aşamasında söz sahibi" şeklinde konuştu.

GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Kargıner, ödül töreninin açılış konuşmasında ilk kez böyle bir etkinliğe imza attıklarını ifade ederek, "Bugün burada bir kenti kent yapmak adına, bilim, kültür, eğitim, sanat, sosyal yaşam, mimarlık, siyaset gibi, birçok yapı taşını üst üste koyan, konan taşları devralıp, başarılı bir şekilde geleceğe taşıyan, Gaziantepli kadınlarımıza duyduğumuz saygıyı ve takdiri, bir kez daha göstermek için bir araya geldik. Hepimizin de bildiği gibi kurtuluş savaşı sırasında kadınlarımızın. Fedakarlıkları, kazanılan zafer açısından, çok büyük bir önem taşımaktadır. Büyüklerimizden dinlediğimiz anılarda hep, gerek Gaziantep, gerekse tüm yurdun savunmasında, olmayanı oldurarak, savaşın kazanılmasında yine biz kadınlar vardı. Kentimizin kurtuluşunda biliyoruz ki, Şehitkamil'ler, Şahinbey'ler kadar, onların anaları, bacıları, kızları, cephede ve gerisinde, can veren, nice isimsiz kadın kahramanlar vardır. Hayatlarını gözlerini kırpmadan, bu vatan için feda ettiler. Sonrasın da Atatürk'ün Cumhuriyet'i kurması ve yaptığı devrimler ile kadınlar hak ettikleri yeri almaya, ve yerlerini en iyi şekilde temsil etmeye başladılar. Bugün görüyor ve anlıyoruz ki, Gaziantepli kadınlar, atalarından aldıkları bu bayrağı, daha da yukarılara taşımayı başarmışlardır. ve her seferinde çıtayı daha da yükseltmişlerdir. Ne mutlu ki, biz bu plaketleri vermeye karar verdiğimizde, kentimizde ekonomik değer sağlayan, her sektörde en az bir tane kadın girişimcimiz ya da yöneticilerimiz var. Gelecek yıllarda sayıları daha da artacak olan bu kadınlarımıza ve kızlarımıza, desteğimiz her zaman var olacaktır. Bizlerin yürüyebilmesi için, Çok büyük engelleri yolumuzdan kaldıran, çağdaş kadınlar olmamızı sağlayan, başta Mustafa Kemal Atatürk' e ve bu konuda emek veren çok değerli çalışan kadınlarımıza minnet duygularımızla teşekkür ediyorum. Bayrağımızı, bizim taşıdığımız gururla taşıyacak ve haklarımızı sonuna kadar koruyacak, çalışan ve üreten gelecek nesilleri oluşturmak için azimle çalışacağız. Bu ruhla bir araya gelen, kadınlarımıza ve kızlarımıza ışık olan yol gösteren, rol model oluşturan Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneğimizin çok değerli üyelerine bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Gaziantep medyası olmak üzere, milletvekillerimize, yönetici ve idarecilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

GAGİKAD tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ödül töreninde yaşamını eğitime vakfederek kuruluşunda önemli bir rol üstlendiği ve halen mütevelli kurulu başkanı olarak görev yaptığı GKV Özel Okullarıyla Türkiye'nin yarım asırdır kalkınmasında itici güç olarak görev almasını sağlayan GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'a onur ödülü verildi. Törende Gaziantep ve ülke kalkınmasına çeşitli katkılar sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e Günsan Çetin, Serpil Karuserci, Sevgi Kanlı ve Günay Erkmen, Sivil toplum örgütleri alanında ise Sema Marangoz ve Süheyla Tahaoğlu'na da onur ödülleri verildi. Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'un ödülünü AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan verirken Ersoy'u kutlayarak "Sizler bu Türk milletinin dinamiklerisiniz. Kadınlarımızın rol model olarak gördüğü sizleri yürekten kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

YARIM ASIRDIR EĞİTİME HİZMET VEREN NÜKET ERSOY KİMDİR?

GAGİKAD tarafından ödüllendirilen Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy Merhum Cemil Alevli'nin kızı olup ilkokulu Gaziantep'te okuduktan sonra Robert Koleji'nin kız bölümü olan ve şimdiki Amerikan Robert Lisesinin bulunduğu yerde bulunan Amerikan Kız Kolejinden dokuz sene yatılı öğrenim döneminden sonra

"BA-Bachelor of Arts-" lisans derecesiyle mezun olmuştur. Yirmisekiz yaşındayken Gaziantep Yardımseverler Derneği Başkanı seçilmiştir. Başkanlığı süresince Gaziantep'e ilk olarak Dormen ve Kent Oyuncuları gibi tiyatro toplulukları, Ajda Pekkan, Nevzat Atlığ gibi pek çok sanatkar getirmiş ve altın mikrofon ses yarışmaları, defileler ve balolar organize etmiştir. Bu etkinliklerle kentin sosyal yaşantısına o güne kadar olmayan sosyal hareketlilik ve renk kazandırmış ve yardıma muhtaç öğrencilere burslar temin edip, fakirlere yardım etmiştir.

Evinde genç hanımlara pasta yapımını öğreterek Antep'te 'Karakedi' ismiyle yardımseverler derneği yararına çalışan, gençlerin gidip oturabildiği ilk modern pastaneyi açmıştır. Nüket Ersoy, eşi ve bir grup arkadaşıyla birlikte 'Gaziantep Kolej Yapma ve Yaşatma Derneği'ni kurmuştur. Gaziantep Koleji Özel Okullarının kurucularındandır. Babası Cemil Alevli'nin vefatına kadar Kolej Kadınlar Kolu Başkanlığı yapmış ve okula her konuda destek olmuştur.20 sene Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında gönüllü ücretsiz İngilizce öğretmenliği yapmıştır. Ülkemizin sesini dünyaya duyurabilmesini mümkün kılabilecek uluslararası bir hizmet örgütü olan Lions Kulüpleri Birliğinin teklifini kabul ederek şimdiki ismi Şahinbey Lions Kulübü olan Gaziantep Liones Kulübünü kurmuş ve 86-87 Dönemi kurucu başkanlığını yapmıştır. Başkanlık döneminde Antep'in tarihi yerlerini içeren İngilizce bir masa takvimi hazırlatmış ve kulübünün hizmet faaliyetlerini içeren İngilizce bültenler bastırarak dünya kulüplerine göndermiş ve ülkesinin tanıtımını yapmıştır. Gelecek nesilleri eğiten, yetiştiren Öğretmen'e Türk Milletinin ve devletinin verdiği değerin bir simgesi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün evrensel bir gün olması amacıyla girişimlerde bulunmuştur. Bu çalışmaların sonucunda 24 Kasım, ABD 'nin Illınoıs, Illınoıs/Danville, Oregon, Californıa, Kentucky, Louısıana, Alabama, New Mexıco, Texas eyaletlerinde, eyalet valilerinin resmi bildirileriyle resmen kabul edilerek öğretmenler günü olarak ilan edilmiştir.

Lions Kulübü Başkanı olarak kentin ileri gelen doktorlarının da yardımıyla bir oto galerisini geçici klinik haline getirerek sekiz hafta süreyle 5 bin den fazla insana ücretsiz diyabet tarama hizmeti ulaştırarak tedavi ve ilaç yardımı temin edilmesini sağlamıştır. Bu proje Uluslararası Lions Kulüpleri Birliğince binlerce proje arasında dünyada ilk üçten biri ilan edilmiş ve Kulübe Top Ten ödülünü kazandırmıştır.Nüket ERSOY 1987-88 döneminde Yönetim Çevresi danışmanlığına getirilmiş, 1989-90 da Ankara Sürmeli Otelde yapılan ve 118-U Yönetim çevresi tüm kulüp delegelerinin katıldığı toplantıda rakibinin aldığı 22 oya karşı 72 oy alarak Yönetim Çevresi Başkan Yardımcılığına seçilmiştir. 1990-91 yılları Yönetim Çevresi Başkanlığı döneminde pek çok etkinliğin yanında ana proje olarak "Öğretmen Konuk Etme Programı"nı gerçekleştirmiştir. Bu projenin amacı dünya öğretmenleri arasında kardeşlik, dostluk, bilgi ve görüş alışverişi sağlamak, ülkemizin öğretmenlere verdiği önem ve değerin bir kanıtı olan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm öğretmenler adına dünyaca kutlanması için dünyada ve Lions camiasında kamuoyu oluşturmaktı. Program kapsamında, bir özel otobüs kiralanarak çeşitli ülkelerden gelen 15 yabancı öğretmen bir hafta süreyle Ankara, Kapadokya, Efes, İzmir, İstanbul'un tarihi yerlerinde gezdirilmiş ve öğretmen evlerinde konuk edilmiştir. Bu gezilerde profesyonel rehber olan dönemin Paris Sefiresi Sn. Erel Bleda bir hafta süreyle topluluğa bizzat rehberlik yapmıştır.Yönetim Çevresi Başkanlığı dönemindeki başarılarından dolayı Uluslararası Başkan tarafından Avusturalya'nın Brisbane kentinde yapılan uluslararası Lions konvansiyonuna

konuşmacı olarak davet edilerek Türk kadınını temsil etmiş ve ülkesinin tanıtımını yapmıştır.

1990-1991'de Marmaris'te yapılan Lions Ulusal Konvansiyonunda Yıldız

Kenter'e

sanatta, Prof. Türkan Saylan'a bilimde, Prof. Duygu Sezer'e uluslararası ilişkilerde, Mehmet Ali Birand'a gazetecilikteki başarılarından dolayı Lions'un en büyük ödülü olan ve kurucusunun adına ithaf edilerek geliri dünyadaki sağlık, eğitim gibi kuruluşlara aktarılan bin dolar değerindeki 'Melwyn Jones' ödülünü şahsen 4 bin dolar ödeyerek bu kişilere yönetim çevresi adına takdim etmiştir. Üstün çalışmalarından ötürü Uluslararası Başkanın Özel Ödülüyle onurlandırılmıştır. Şu anda Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı olan Nüket Ersoy, kendisi gibi Robert Kolej mezunu olan sanayici ve işadamı Celal Ersoy ile evli olup çocukları yoktur. O, bu boşluğu kendisini eğitime ve toplum hizmetine adamakla doldurmuştur ve bundan büyük bir mutluluk duymaktadır. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gagikad'dan Nüket Ersoy'a Onur Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement