Gamek'in El Emeği Göz Nuru Eserleri Sergilendi - Son Dakika
Yerel

Gamek'in El Emeği Göz Nuru Eserleri Sergilendi

Gamek\'in El Emeği Göz Nuru Eserleri Sergilendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) kursiyerleri tarafından hazırlanan 116 eserin bulunduğu sergi düzenlenen törenle açıldı.

07.02.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) kursiyerleri tarafından hazırlanan 116 eserin bulunduğu sergi düzenlenen törenle açıldı.

Bayazhan Kent Müzesi'nde düzenlenen törene Gaziantep Vali Yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve eşi, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi, GAMEK eğitim, kursiyerler ve yakınları katıldı.

Serginin açılış töreninde konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan, Gazilik unvanının verilişinin 93 yıl dönümünde açılan serginin anlamlı olduğunu ifade ederek, "Göreve geldiğim gündün bu yana Gaziantep'te bir çok kültürel ve sanatsal etkinliklere katılma fırsatı buldum. Gerçekten Gaziantep bu konuda Türkiye genelinde çok önemli bir yer tuttuğuna inanıyorum. Bu kursta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Alkan eşinin de bir kursiyer olduğunu ve sergide iki eserinin olduğunu ifade ederek, sözlerini eşi için yazdığı şiiri okuyarak tamamladı.

Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise Gaziantep'e Gazilik unvanının verilmesinin üzerinden 93 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Gazilik unvanını aldığımız yıl dönümünde önemli bir kültür etkinliğini paylaşmak istedik. Bugün burada ki el sanatları sergimizde, Ebru, Hat, Tezhip, Minyatür, Ahşap boyama, Karakalem, Mozaik ve Yağlı Boya gibi güzel sanatlara ait 116 sanat eserini sergiliyoruz. Göreve geldiğimizden beri özellikle kültür ve sanat konusunda çok büyük mesafeler kat ettik. Meslek öğretimi konusunda her türlü desteği gösterdik. Şunu gördük ki özellikle meslek sahibi olunan mahallelerde suç oranı suç oranı hızla düşüyor. Oradaki insanların meslek öğrenmesi şehrimizin yaşam standardının yükselmesine büyük katkı sağlıyor" dedi.

Başkan Güzelbey eğitim verilen kurslarla ilgili bilgilerde vererek, "2013 yılında 281 kursumuz açılmıştır. Bu kurslarda 15 bin kişi yakın kursiyerimiz eğitim görmüştür. Bu arkadaşlarımız kursların ardından Milli Eğitim onaylı sertifikalarını almışlardır. Şuanda 5 kurs merkezimizde 60 branşta eğitim verilmektedir. Genel toplama baktığımız zamanda 8 yıl içinde 85 bin 743 kişiye hizmet verdir. Bu insanlarımıza meslek kazandırdık ve yaşam standartlarını yükselttiğimize inanıyorum. Burada en büyük emek ve gayret değerli hocalarımızın ve kurs yöneticilerimizindir. Diğer taraftan da bu kurslara güvenip çocuklarını gönderen aileler ve kurslara bizzat katılan kursiyerlerimizdir. Biz sadece işin organizasyon tarafını yaptık. ve şunu iftiharla söyleyebilirim ki Gaziantep bu konuda çok büyük mesafeler kat etti ve Türkiye'nin sayılı illerinden birisi haline geldi. Bu sergide el emeği göz nuru olan kursiyerlerimizi kutluyorum ve onlara bu eğitimi veren değerli öğreticilerimizi öğretmenlerimizi de kutluyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve katılımcılar birlikte kurdele keserek serginin açılışını gerçekleştirdi. Vali Alkan, Başkan Güzelbey ve beraberindekiler sergide bulunan eserleri inceledi. Bu sırada ressam Mustafa Bencan canlı performansla Mustafa Kemal Atatürk portresini çizdi. Sanatçı Bencan'ın yaptığı portre katılımcılardan tam not aldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gamek'in El Emeği Göz Nuru Eserleri Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement