Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversite olarak yeni şeyler üretmeye, enerjisi yüksek, yüksek sanayi ve endüstri alanında kendisini ispatlamış bir kente olan Gaziantep'e layık olmak için mücadele verdiklerini belirterek, "Bunun için tempoyu artırdık. Koşuyoruz, nefes nefese koşuyoruz" dedi.
5. Türkiye Enerji Zirvesi'nin ikinci gününde düzenlenen oturumun açılış konuşmasını yapan Coşkun, Gaziantep'in enerjisi yüksek, üreten, ürettiğini dünyaya satan müthiş bir kent olduğunu kaydederken, "Sosyal barışı temin etmiş, çeşitli etnik grupların bir arada yaşadığı, insanların aş, iş bulduğu, hakikaten iş dünyasının da göç ile gelenlere kucak açtığı bir kent olan Gaziantep, büyüklüğünü, 300 bin Suriyeli'yi konuk ederek bir kez daha göstermiştir" dedi.
Böylesine önemli bir kentin üniversitesi olarak, Gaziantep Üniversitesi'nin de sorumluluğunun bilincinde olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Biz, tel duvarlar içinde kalan, kendi aristokrasisi içerisinde yaşayan, topluma bir katkısı olmayan, yalıtılmış bir üniversite asla olmadık. Toplumun bütün kılcallarına ulaşmaya, hem bölge, hem ülke genelinde yeni şeyler üretmeye, üniversitenin o entelektüel duruşunun mutlaka hissedilmesi gerektiği inancımız doğrultusunda gayret gösteriyoruz" diye konuştu.
BİLGİ ÜRÜNÜN İÇİNDE OLMALI
Gaziantep gibi yüksek sanayi ve endüstri alanında kendisini ispat etmiş bir kente GAÜN'ün duyarsız kalamayacağını vurgulayan Prof. Dr. Coşkun konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Bir yandan sosyal meselelere öncülük etmek gerektiğinin bilincinde olurken, diğer yandan da çağın teknolojik ve yeni ürünler üretmenin gerektiğinin farkında olan bir Türkiye'de gelişmelere ilgisiz kalmadık. Üretilmiş bilginin raflarda kalması, sonra bilim dünyasına dönmesi bizim için yeterli değildi. Mutlaka bilgiyi, ürünün içerisine gömmek zorundaydık. Üniversite - sanayi işbirliği gibi çok konuşulmuş, ama altı doldurulmamış lafları biz Gaziantep'te odalarımızla, sanayicilerle çok güzel bir şekilde gerçekleştirmeye başladık. Strateji belgesi arama toplantıları, karşılıklı anlaşmalar, TTO'muz, Target'imiz,ile esas itibarıyla da şehrin tüm dinamiklerinin ortaya koyduğu anlayışın bir senkronizasyonuyla Türkiye'ye örnek olacak anlayışlar gösterdik. Mühendislikte, intörn uygulaması başlattık. Elini taşın altına koyan yeni bir intörn mühendislik uygulamasıyla Türkiye'deki diğer üniversitelere örnek olduk."
GAZİANTEP SOLAR ENERJİDEN YARARLANMALI
Göreve geldikten sonra akademik kadroyla, Gaziantep'in enerjisiyle ilgili çalışma başlattıklarını vurgulayan Prof. Dr. Yavuz Coşkun, konuşmasının son bölümünde ise şöyle dedi: "Gördük ki, Gaziantep Solar Enerji'den nasiplenemiyor. Bu konuda arkadaşlarımızla yoğun bir çalışmaya girdik. Kanada başta olmak üzere yabancı ülkelerden destek alarak 17 milyonluk bir proje hazırladık. Projenin DPT'de savunmasını yaptık. Bazı nedenlerle kabul ettiremedik ama yeni anlayışlarla yola devam ettik. Solar Enerji konusunda Gaziantep'te bir eksiklik var. Biz üniversite olarak bunun eksikliğin giderilmesi konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep'in enerjisinin gerisinde kalmamak için tempoyu artırdı. Koşuyoruz. Nefes nefese koşuyoruz. Çünkü bu bölgenin, bu ülkenin buna ihtiyacı var. Üniversitelerin ürettiği bilginin hayata, insana, ürünlere dokunmasının gerekli olduğunun farkındayız. Biz, üniversite olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Biz, çağı yakalamış, uluslararasılaşma konusunda büyük çaba göstermiş, 80 ülkeden 2 bini aşkın öğrencisiyle, geçen hafta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık Bey'in de açıkladığı gibi Türkiye'de en fazla desteği alan üç üniversiteden birisi olarak, coşuyoruz." - GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › Gaün Rektörü Coşkun: 'Tempoyu Artırdık, Nefes Nefese Koşuyoruz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?