Gaziantep'in Kurtuluşu - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'in Kurtuluşu

Gaziantep\'in Kurtuluşu

Gaziantep’in Kurtuluşunun 94. yılı Özel Sanko Okullarında düzenlenen görkemli törenle kutlandı.

25.12.2015 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in Kurtuluşunun 94. yılı Özel Sanko Okullarında düzenlenen görkemli törenle kutlandı.

Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören; Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu, Çağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Arslan, okul yöneticileri, veliler ve öğrencilerin katılımıyla, Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin adına Saygı Duruşunda bulunulması ve okul bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Özel Sanko Okulları Tarih Öğretmeni Mustafa Demir, törende yaptığı konuşmada, yurdun dört bir yanının işgal edildiği günlerde Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun, Anadolu'nun düşmandan temizlenmesinin miladı olduğunu söyledi.Kutlama programı ortaokul öğrencilerinin halk oyunları gösterisi, lise öğrencilerinin oratoryosu, ilkokul 4. Sınıf öğrencisi Altuğ Ekrem Aktaş'ın "Şahin'im Ağam" şiirini seslendirmesinin ardından Mehter Takımı ve lise halk oyunları ekibi muhteşem gösterisi ile sürdü.

Program Çağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Arslan'ın "Gaziantep ya Gazi olmasaydı" konulu paneli ile devam etti. Arslan, okulda düzenlenen törenden çok etkilendiğini ve bir tarihçi olarak oratoryonun çok iyi hazırlanmış olduğunu ifade ederek, "Gazi kelimesinin kökü Gaza yapmaktan, savaşın bütün öğelerini üzerinde taşımış olmaktan gelir. Gazi kelimesi kurandır devlet kurandır. Neden Orhan Gazi, Osman Gazi, Ertuğrul Gazi, Gaziantep ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyoruz. Devlet kurucuları oldukları için." dedi. ve "Gaziantep ya Gazi olmasaydı ne oldurdu bu dili konuşmazdık, tarihimizi başkaları yazardı, vatana ihanet edenlerin kahraman olarak vurgulandığı bir tarih yazılırdı" diye konuştu. Arslan, sözlerini Max Weber'in "Tarihte alınacak en büyük ders, ondan ders almamaktır" sözüyle tamamladı.

Program sonunda Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu'nun Prof. Dr. Esat Arslan'a günün anısına ve Gaziantep'in yöresel el sanatlarından bakır kahve takımı hediye edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'in Kurtuluşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement