Gaziantep'te 'Yüz Güler Yüz' Rojesi - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te 'Yüz Güler Yüz' Rojesi

Gaziantep\'te \'Yüz Güler Yüz\' Rojesi

Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü 'Yüz Güler Yüz' projesi kapsamında Gaziantep'ten geziye giden öğrenciler evlerine döndü.29 Mart günü Gaziantep'ten 'Yüz Güler Yüz' projesi kapsamında uçakla Ankara'ya oradan da hızlı trenle Konya'ya giden 50...

01.04.2013 16:49

Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü 'Yüz Güler Yüz' projesi kapsamında Gaziantep'ten geziye giden öğrenciler evlerine döndü.

29 Mart günü Gaziantep'ten 'Yüz Güler Yüz' projesi kapsamında uçakla Ankara'ya oradan da hızlı trenle Konya'ya giden 50 bayan ve 50 erkekten oluşan kafile geldi.

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, İl binasında gençleri karşılayarak geziye giden öğrencilerle sohbet etti. Gezi hakkında bilgiler alan Şahan, çocukların mutlu ve sağ salim eve dönmesinden dolayı sevindiklerini belirtti.

Ailelere kendilerine güvenip çocuklarını teslim etmesinde dolayı teşekkür eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, "Bakanlığımızın yüz güler yüz projesiyle 50 kız öğrenci ve 50 erkek öğrencimizi 29 mart günü buradan uğurladık. Uçakla seyahat ettiler Ankara'ya gittiler. Oradan da hızlı trenle Konya'ya gittiler. 10 ilden 1200 öğrenci katıldı. Gaziantep ilinden de 100 öğrencimizi gönderdik. Bakanlığımızın kuruluşundan sonraki çok önemli geçlik faaliyetlerinden bir tanesidir. İlk kez uçağa bindiler, hızlı trene bindiler. Çocukların görüşlerini aldık. Hepsi çok mutlu buda büyük Türkiye'nin geleceğin teminatı olan geleceğin gençlerine verdiği önemi gösteriyor. Bu projenin ana hedefinde ön yargıları ortadan kaldırmak, yeni dostluklar edinmek, yeni yerler görmektir. Öğrendiğim kadarda Konya ilindeki yetkililerde çok güzel misafirperverlik göstermişler. Çocuklar ile yakından ilgilenip güzelce ağırlamışlar. Bunlar bizim gönül elçilerimiz oldu. Bize güvenip çocuklarını emanet eden ailelere teşekkür ederim" dedi.

Çocuklar ise, proje sayesinde ilk defa bu kadar güzel günler geçirdiklerini, uçağa ve hızlı trene ilk defa bindiklerini ifade ettiler. Ayrıca gezide çok farklı arkadaşlar edindiklerin, geziye gitmeden önce gezinin bu kadar güzel geçeceğini tahmin etmediklerini söylediler. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te 'Yüz Güler Yüz' Rojesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement