Gaziantep'ten Kısa-kısa - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gaziantep'ten Kısa-kısa

05.12.2012 19:00

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencileri, Kızılay tarafından başlatılan "kan bağışı" kampanyasına destek verdi.

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencileri, Kızılay tarafından başlatılan "kan bağışı" kampanyasına destek verdi.

Kızılay "Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı" Mehmet Ali Özberk, kan bağışı ve faydaları hakkında polis okulu öğrencilerine bilgi verdi.

Daha sonra okul binasında gerçekleştirilen "kan bağışı" kampanyası, PMYO Müdürü Osman Metli'nin bağışta bulunmasıyla başladı. PMYO Müdürü Metli, Kızılay'ın insan hedefli çalıştığını belirterek, topluma sağladığı faydalara değindi.

Düzenli olarak yılda 2 kez kan verdiğini ifade eden Metli, polis adaylarını, kan bağışına katkıda bulunmaya davet etti.

Kampanyaya 200 polis adayının katkıda bulunduğu öğrenildi.

-Üniversite-belediye işbirliği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Şahinbey Belediyesi arasında

"Toplumsal Duyarlılık Projeleri işbirliği sözleşmesi" imzalandı.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ortak akıl ve mevcut imkanların en verimli şekilde toplum yararına kullanılması ilkeleri doğrultusunda yapılan sözleşmeyi Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir ile Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu imzaladı.

İmza töreninde, Toplumsal Duyarlılık Projeleri'nin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Özdemir, üniversite olarak kuruldukları günden bu yana sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde olduklarını ifade etti.

Tahmazoğlu'nun, üniversitenin kurulduğu günden bu yana kendilerine destek olduğunu belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Bugün protokolle üniversitemiz 5 fakültesi, 15 bölümü, 120'ye yakın hocasıyla ve bütün akademik personeliyle belediyemizin karşılaştığı problemlere katkı sağlayacak. Bu proje ile topluma birliktelik ile ilgili güzel mesaj sunacağız. Başkanımıza bu birliktelikten dolayı teşekkür ediyorum."

Üniversitenin kısa bir süre önce kurulmasına rağmen büyük gelişme kat ettiğini ifade eden Tahmazoğlu da, şunları kaydetti:

"Şimdi yeni bir başlangıç daha yaparak, proje kapsamında üniversitemizle daha sıkı işbirliği içinde olacağız. Şu anda 50 sosyal tesisimiz var. Burada kurs verdiğimiz 23 bin 800 kursiyerimiz var. Bu sayı daha da artacak. Çünkü inşaatı devam eden 11 sosyal tesisimiz var. Bu sayı 30 -35 binin üzerine çıkacak."

Muhabir: Gaziantep - Kaan Bozdoğan/ Veli Gürgah

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Kısa-kısa - Son Dakika


Advertisement