Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Ünye'de Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2012 15:40

Ünye'de Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kaymakam Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Yarbay Metin Dermut, Ünye Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Koçdemir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, askerler gaziler, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye Şube Başkanı Yalçın Taşçıoğlu, törendeki konuşmasında, 19 Eylül tarihinin İnönü'de, Sakarya ve Dumlupınar'da cepheden cepheye koşan, bu güzel yurdu düşmandan temizleyip Türk milletine armağan eden İstiklal Savaşı Gazileri'nin şeref günü olduğunu belirtti.

Gaziler Günü'nün aynı zamanda dünya barışı ve insanlık uğrunda Kore'de savaşan Türk'ün gücünü dünyaya ilan eden Kore Gazileri'nin de şeref günü olduğunu ifade eden Taşçıoğlu, şunları kaydetti:

"19 Eylül, Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden gazilerin de şeref günüdür. Gaziler Günü olarak kutladığımız 19 Eylül, aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin de kuruluş günüdür. Gaziler şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Sizler şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Dün olduğu gibi bugünde aziz vatanın bölünmez bütünlüğüne, ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Vatan ve millet için kazanılan zaferler, Türk kahramanlığının cesaret ve fedakarlığının birer göstergesidir. Hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti bu zaferler sayesinde kurulmuş ve dünyadaki yerini muhafaza etmektedir."

Konuşmaların ardından törene katılanlar Gaziler Derneği Ünye Şubesi'ni ziyaret etti.

-"Türk milletine oyun oynayanlar her zaman derslerini aldılar"

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, burada yaptığı konuşmada, bir insanın en kıymetli varlığının canı olduğunu söyledi.

Gazi ve şehitlerin en kıymetli varlıkları olan canlarını, vatan uğruna gözlerini kırpmadan feda etmelerinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirten Demir, "Bütün şehit ve gazilerimizi sizlerin huzurunda saygıyla anıyorum. Son günlerde ülkemizde olanlar sakın moralinizi bozmasın. Türk milleti ile uğraşmalar yeni değildir. Uzun süredir aynı oyunlar oynanmıştır. Türk milletine oyun oynayanlar her zaman derslerini aldılar, yine derslerini alacaklar. Bu konuda herhangi bir şüphe veya endişeniz olmasın" dedi.

Muhabir: Hacer Öztürk

Yayıncı: İsmail Çimen - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement