Gaziler Günü Çorum'da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü Çorum'da Kutlandı

Gaziler Günü Çorum\'da Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Çorum'da düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2013 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Eylül Gaziler Günü, Çorum'da düzenlenen törenle kutlandı.

Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cafer Eker, Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül, daire amirleri ve üst düzey askeri ve polis yetkililer katıldı.

Törende bir konuşma yapan Yzb. Selçuk Uğurlu, gazilerin herkesin yürekten inandığı kutsal değerler uğruna savaştığını belirterek, "Türk'ün bayrağının yere inmemesi, ezanın susmaması için cepheden cepheye koştunuz. Hayatlarınızı hiçe sayarak Çanakkale'de, Kafkaslar'da, Kore'de, Kıbrıs'ta, Doğu'da, Güneydoğu'da ve güzel yurdumuzun dört bir köşesinde ülke menfaatleri içir tüm benliğinizi ortaya koydunuz. Atalarımızdan devraldığınız üstün cesaret ve fedakarlık meziyetini devam ettirdiniz. Mazisi kahramanlıklarla dolu, zaferlerle süslü milletimize bu onurlu hatıraları kazandırıp nesilden nesile aktarılmasını sağladınız. Bugün hürriyetimizin teminini sağlayan sizlerle ne kadar övünsek ne kadar gurur duysak azdır. Bu millet sizin fedakarlıklarınızı asla unutmayacaktır" dedi.

3. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Ali Baran ise, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış milletimiz, bu değerlerini korumak için sayısız mücadeleler verdiğini belirterek, bağımsızlık uğruna en büyük fedakarlığı gösteren şehit ve gazilerin daima milletin gönlünde yer alarak, bu milletin onur abideleri olduklarını söyledi. Baran, şehit ve gazilerin toprağı vatan, insanı ulus yapan değerler olduğunu belirterek, "Bu sebeple hala kahramanlık türküleri söylenir, destanları anlatılır.Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için canlarını feda etmekten çekinmeyen bir teşkilatın mensupları olarak bu uğurda şeref ve gururla hizmete devam edeceğiz" diye konuştu.

Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül ise, şehitlerin nurlanmış, gazilerin ise onurlanmış askerler olduğunu belirterek, dün olduğu gibi bugünde Türkiye'ye yönelik tehditlere karşı her zaman göreve ve canlarını vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Törene katılan gaziler ve protokol üyeleri, daha sonra şehitliği ziyaret etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü Çorum'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement