İŞKUR Elemanları İş Bırakma Eylemi Yaptı - Son Dakika
Yerel

İŞKUR Elemanları İş Bırakma Eylemi Yaptı

İŞKUR Elemanları İş Bırakma Eylemi Yaptı

Batman'da geçici işçilik yapan İşkur elemanları, çalışma sürelerinin uzatılması için eylem yaptı.

17.07.2014 13:50  Güncelleme: 13:55

1 Kasım 2013 tarihinden bu yana İşkur aracılığıyla çeşitli kurumlarda 9 aylığına çalıştırılan ve aralarında kadınlarında bulunduğu geçici işçiler, çalışma sürelerinin uzatılması için eylem gerçekleştirdiler.

9 aylık bir süreyi kapsayacak şekilde çalışan İşkur elemanları 30 Temmuz'da dolacak olan görev sürelerinin uzatılması için İşkur binası önünde toplanıp basın açıklaması yaptı.

"YENİDEN İŞSİZ KALMAK İSTEMİYORUZ"

İşkur önünde bir araya gelen ve yeniden işsiz kalmak istemediklerini belirten işçilerden "9 ay olan görev süremiz bu ay sonunda bitiyor. Uzatılmasını istiyoruz. Her birimizin en az 5-6 çocuğu var; peki işimiz biterse bu çocuklar ne yapacak? Ya hırsız, ya da psikopat olacaklar" dedi.

"VAN'DA İŞ SÜRESİ UZATILDI BATMANDA NEDEN UZATILMADI?"

İşkur önünde toplanan ve gazetemize konuşan işçilerden Mehmet Solmaz,"Biz kendi işimize alıştığımız için işimizin daha da uzatılmasını istiyoruz. Aldığımız haber ve iddialara göre bazı yerlerde, örneğin Van'daki İş-Kur elemanlarının süreleri 4 ay daha uzatılmış. Biz de görev süremizin uzatılmasını istiyoruz. Batman zaten işsizlik açısından birinci seçildi. Böyle mağdur bir kent için bunu çok görmemeleri lazım" dedi.

HASTA EŞİNE BAKAN KADIN İŞÇİ "İŞSİZ KALIRSAM AİLEM PERİŞAN OLACAK"

9 Aydır kurumlarda geçici olarak çalışan ve iş akdi dolmak üzere olan kadın işçi Nurhan Tan"Kirada oturuyoruz, eşim hasta ve çocuklarım üniversite okumak istiyor, doktor olmak isteyen var; Peki işimiz biterse benim çocuklarım nasıl okuyacak ? Başbakanımızdan temennimiz bize kadro versin" şeklinde konuştu.

İŞKUR "KARARI BAKANLAR KURULU VERİR"

İşkur elemanlarının iş akitlerinin bitmesi ile ilgili konuyu görüştüğümüz İşkur Müdür yardımcısı Mahmut Polat,"Proje maksimum 9 aydır; 1 yılda 9 aydan fazla olması mümkün değildir. Bu yönde alınacak bazı değişme ve kararlar, bakanlar kurulu, ayni Ankara'dan alınacak kararlar neticesinde olur. Biz elbette onların durumunu anlıyoruz, bu bölgenin insanıyız; Keşke yapabileceğimiz bir şey olsaydı.Zaten bildiğiniz gibi bunun ismi Toplum yararına Program (TYP) dır; Proje hazırlandığında bu proje ve çalışma süresine göre plan ve bütçe yapıldı. Dışarıda birileri bu insanları kandırıyor. Belki de onlardan para isteyen ve ya kullanan simsarlar vardır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İŞKUR Elemanları İş Bırakma Eylemi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement