Geleceğin Dev Adamları Bolu'da Kamp Yaptı - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Dev Adamları Bolu'da Kamp Yaptı

Geleceğin Dev Adamları Bolu\'da Kamp Yaptı

Gaziantep 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın Minik Dev Adamları ''Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı'' İçin Bolu'daydı

26.07.2012 09:44  Güncelleme: 09:42

Gaziantep 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın da katılmış olduğu Türkiye Basketbol Federasyonu, Spor Genel Müdürlüğü işbirliği ile Garanti Bankası sponsorluğunda organize ettiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) 2012 yılı yaz dönemi eğitim –öğretim faaliyetleri kapsamında Uluslararası Basketbol Kampı'nı Bolu ilimiz Abant İzzet Baysal Üniversitesi kampüsünde 15-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirdi.

Gaziantep 12 Dev Adam Basketbol Okulları Bölge Antrenörü Pınar KIZIL '' ABD Büyükelçiliği'nin sağladığı finansal destekle gerçekleştirilen ABD'den Türkiye'ye gelen konusunun uzmanı antrenörler Chris Dial, Joey Cooper Tate ve Ryan Turcott görev alarak, Türkiyenin dört bir yanından ve bazı diğer ülkelerden temsili sporcu ve antrenörlerin buluştuğu 230 kadar seçkin sporcu ve 40 kadar seçkin antrenörün bir araya gelerek gerçekleştirmiş olduğu Uluslararası Basketbol Eğitim Kampına Gaziantep 12 Dev Adam Basketbol Okulları olarak katılmış olmaktan dolayı çok mutluyuz.'' Dedi.

12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı'nda ABD'li antrenörler tarafından hazırlanan özel antrenman programları uygulanırken, kamp çalışmaları kapsamında ayrıca, antrenör ve spor yöneticilerine yönelik, antrenman bilimi ve spor yönetimi gibi konuların ele alındığıı paneller düzenlendi.Çalışmalar 12 DABO öğrencileri ve antrenörleri dışında, basketbolla ilgili tüm diğer oyuncu, antrenör, hakem, yönetici ve beden eğitimi öğretmenlerine açık olarak gerçekleştirildi..

Bolu-Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 12 DABO Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı'nı ABD Büyükelçisi Francis J.Ricciardone ziyaret etti. Düzenlenen basın toplantısı sonrasında çalışmaların yapıldığı BESYO Kapalı Spor Salonu'na geçen Büyükelçi ve beraberindeki heyet burada küçük sporcularla bir araya geldi.

Büyükelçi Francis J.Ricciardone'nu sporcularla yaptığı sohbet sonrasında ise kırmızı ve beyaz olarak iki takıma ayrılan küçük sporcularla gösteri maçı yaptı. Ziyaretin sonunda ise kamptaki çocuklar ve antrenörlerle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Ayrıca Gazeteci – Yazar İsmet Badem, kampta yer alan 230 sporcu ve yaklaşık 40 kadar antrenör ile bir araya gelerek onlarla sohbet etti. AİBÜ BESYO Kapalı Spor Salonu'nda yapılan akşam çalışmalarını 12 Dev Adam Basketbol Okulları Direktörü Samer Şenbayrak ile birlikte izleyen İsmet Badem sonrasında ise sporcularla buluştu.

İsmet Badem, küçük sporcuları etrafına toplarken onlarla ilginç anılarını paylaştı ve öğütler verdi. Badem, Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı'nın da önemini çocuklara anlatırken, "Buraya Türkiye'nin farklı yerlerinden tek bir amaç olan basketbol için geldiniz. Buranın ne kadar önemli bir eğitim kampı olduğunu, size ne gibi şeyler kattığını ilerleyen dönemde daha iyi anlayacak ve göreceksiniz" dedi.

Gaziantep 12 Dev Adam Basketbol Okulları Bölge Antrenörü Pınar KIZIL : ''Gaziantep'te basketbolun gelişimi adına ve ayrıca çocuklarımızın sosyal,sportif,zihinsel,ruhsal ve fiziksel gelişimlerine önemli katkıda bulunan bu tür organizasyonlarda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Sporcularımız için eşsiz bir ortam ve basketbol eğitimi alma imkanı sunan başta 12 DABO Direktörümüz Sayın Samer ŞENBAYRAK'a ve bu organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi bildiriyorum.Gaziantep ilimizde 12 Dev Adam Basketbol Okulları olarak 3 grup şeklinde Kamil Ocak Spor Salonu ve Ülgan Konukoğlu Lisesi Spor Salon'larında 6-14 yaş arasındaki kız ve erkek 70 kadar öğrenciye basketbol eğitimi vermeye devam etmekteyiz.. Basketbol okullarımıza kayıt yaptıran ve kayıt yaptıracak olan öğrencilerimiz, basketbol eğitimi almanın yanı sıra, 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan diğer önemli organizasyonlarına da katılmaya hak kazanabileceklerdir.Gaziantep 12 DABO Bölge Antrenörü olarak bizlere desteklerini eksik etmeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl MüdürüSayın Yahya ŞAHAN,Ülgan Konukoğlu Lisesi Okul Müdürü Sayın Ziya DEMİR başta olmak üzere sayın velilerimize , değerli sporcularımıza ve tüm Gaziantep halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz'' Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Geleceğin Dev Adamları Bolu'da Kamp Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement