Gelinini Faytonla Evinden Alarak 33 Yıllık Hayalini Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Gelinini Faytonla Evinden Alarak 33 Yıllık Hayalini Gerçekleştirdi

Gelinini Faytonla Evinden Alarak 33 Yıllık Hayalini Gerçekleştirdi

AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde 2006 yılında 3 oğlunu aynı gün evlendirerek bölgede tüm dikkatleri üzerine çeken vatandaş, dördüncü oğlunu evlendirirken gelininin faytonla evinden alarak 33 yıllık hayalini gerçekleştirdi.1980 yılında 11...

20.06.2013 13:17

AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde 2006 yılında 3 oğlunu aynı gün evlendirerek bölgede tüm dikkatleri üzerine çeken vatandaş, dördüncü oğlunu evlendirirken gelininin faytonla evinden alarak 33 yıllık hayalini gerçekleştirdi.

1980 yılında 11 Ocak günü eşini çok zor şartlar altında at kızağıyla baba evinden gelin olarak alan Cemalettin Kaya, o gün kızak üstünde eşine, "Oğullarımız olursa inşallah birini aynı bu şekilde evlendireceğim" diye söz vermişti. Kaya, 1996 yılında İsveç'ten büyük oğlu Aşkın'ı nişanlamak için İndere köyüne geldi. Bütün aile Aşkın'a kız bakarken en küçük oğlu olan Cihat da bir kıza aşık oldu ve durum aile büyüklerine anlatıldı. Büyük ağabeyden izin çıkınca nişan gerçekleşti. Aynı kader ortanca kardeş M. Fatih'in de başına geldi ve onun da nişanı aile içinde yapıldı. Ailenin büyük oğlu Aşkın da bir gün annesinin yanına gelip, "Anne ben aşık oldum. Hemen o kızı bana isteyin" deyince o da nişanlandı. Böylelikle aynı gün 3 kardeşin düğünü yapıldı.

Baba Cemalettin Kaya, o dönem niyetinin yalnızca büyük oğlunun nişanını yapıp İsveç'e dönmek ve bir yıl sonra düğünü yapmak olduğunu ifade ederek, "Şimdi durum çok farklı gelişti. Normal gelenekleri uygulasan iki küçük çocuğum yıllarca hasret çekecekler, akılları hep köyde olacak. En iyisi ben bir ilki gerçekleştireyim ve üç kardeşi de aynı gün evlendireyim dedim. Dünürlerim sağ olsunlar. Rıza gösterdiler ve 3 oğlumu aynı gün evlendirdim" dedi.

Eşinin kendinse 33 yıl önce verdiği sözü hep hatırlattığını ifade eden Kaya, "Dördüncü oğlum kışı beklemedi. Aynı kendi evlilik günümde gelinimi at kızağıyla baba evinden alacaktım, olmadı. Ben de eşime danışarak at kızağı olmaz bu mevsimde dedim. 'İznin olursa faytonla gelinimizi baba evinden alalım' dedim, çok sevindi. Dostlarımız da bu özel günümüzde mutluluğumuzu paylaştı. Bir baba bundan daha fazla ne isteyebilir?" diyerek duyduğu mutluluğu anlattı.

Faytonla eşini kayınpederinin evinden alan oğlu Serdar Kaya (25) ise, "Biz resmiyette biri kız olmak üzere 7 kardeşiz ama fiiliyatta babamla beraber 8 kardeşiz. Babam hepimizin can dostu, sırdaşıdır. Bu duygularım diğer kardeşlerim için de geçerlidir" diye konuştu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gelinini Faytonla Evinden Alarak 33 Yıllık Hayalini Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement