Gemlik'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gemlik'ten Kısa Kısa

Gemlik\'ten Kısa Kısa

Gemlikli şehit öğretmen Etem Yaşar'ın annesi Selvet Yaşar, hayatını kaybetti.

11.02.2013 13:19

Gemlikli şehit öğretmen Etem Yaşar'ın annesi Selvet Yaşar, hayatını kaybetti.

Diyarbakır, Hazro'ya bağlı Dadaşlar köyünde, 1993'de öğretmenlik yaparken şehit edilen Yaşar'ın annesi Selvet Yaşar'ın cenazesi, Engürücük Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine, MHP İlçe Başkanı Osman Durdu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen, Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Pusmaz ile vatandaşlar katıldı.

-"Isı Yalıtımı ve Cephe Sistemleri Semineri"-

Gemlik Müteahhitler Derneği (GMD) ve Tepe Betopan A.Ş işbirliğiyle "Isı Yalıtımı ve Cephe Sistemleri Semineri" düzenlendi.

Atatepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen seminerde konuşan Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, Türkiye'de enerji tüketimine her yıl 60 milyar dolar para harcandığını belirterek, ısı yalıtım ürünleri ile enerji tüketiminde önemli oranda tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Yılmaz, yapılacak tasarruf ile cari açığın önlenmesine de katkı sağlanabileceğini dile getirerek, binaların estetiği ve kalitesi açısından da dış cephe uygulamalarının önemli olduğunu ifade etti.

Seminere, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik, Mimarlar Odası Gemlik Şube Başkanı Kenan Çakır, İnşaat Mühendisleri Odası Gemlik Temsilcisi Hasan Hamaloğlu ve Gemlikli müteahhitler katıldı.

-"7-19 Yaş Aile Eğitimi Semineri" sertifika töreni-

Milli Eğitim Bakanlığı ve Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen "7-19 Yaş Aile Eğitimi Semineri", düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

Gemlik Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen sertifika töreninde, katılım belgeleri, Kaymakam Cahit Işık tarafından verildi.

Seminere katılan velilerden Nesrin Elmaz, yaptığı açıklamada, seminerde doğru bilinen birçok şeyin aslında yanlış yapıldığını öğrendiklerini belirterek,

"Seminerin hem bizlere hem de çocuklarımıza çok yararlı olduğuna inanıyorum" dedi.

Törene, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Koçak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen de katıldı.

Atatürk İlkokulu Rehber Öğretmeni Fatma Bektaşoğlu tarafından verilen seminer, 8 hafta sürdü. Bu kapsamda, velilere "ergeni tanımak, iletişim kurmak, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, uzlaşmak, geleceği planlamak ve olumlu davranış kazandırmak" konularında eğitim verildi.

Muhabir: Hurşit Topal/ Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Harun Kaymaz - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gemlik'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement