Genç Melodiler Göz Doldurdu - Son Dakika
Yerel

Genç Melodiler Göz Doldurdu

Genç Melodiler Göz Doldurdu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM) Enstrüman Kurslarına devam eden çocuk ve gençlerin icra ettiği Genç Melodiler Konseri, büyük ilgi gördü.

02.04.2017 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM) Enstrüman Kurslarına devam eden çocuk ve gençlerin icra ettiği Genç Melodiler Konseri, büyük ilgi gördü. Konserde, 27 çocuk ve genç sanatçının yüksek performansı göz doldurdu.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Salonunda gerçekleştirilen konser programına Büyükşehir Genel Sekreteri Ercan Turan ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde yürütülen MABESEM Enstrüman Kurslarının genç katılımcıları, edindikleri birikimleri sahnede dinleyiciyle paylaştılar. Birbirinden yüksek performans gösteren 27 çocuk ve genç sanatçı, yoğun alkış aldı. Piyonu, keman, gitar, bağlama ve yan flüt müzik aletleriyle performans gösteren sanatçılar, zaman zaman türkü ve şarkılar da seslendirdiler. Konserde özellikle Beren adlı görme engelli genç sanatçının keman performansı büyük alkış aldı. Konser, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne şiirinin seslendirilmesiyle tamamlandı.

"Güzeli desteklemeye devam edeceğiz"

Konser sonunda Büyükşehir Genel Sekreteri Ercan Turan, sanatçıları kutlayarak çiçek takdim etti. Avrupalı düşünür Shiller'in "Sanat, çocuğa terbiye verir; yaşlılığa avuntu; zenginliğe süs; fakirlere de zenginlik verir" dediğini kaydeden Turan, şöyle devam etti:

"Buraya çıkan her bir kardeşimi gördüğüm zaman müthiş bir asalet, vakar; müthiş bir terbiye görüyorum. Bu çocuklarımızı yetiştiren ailelerimize teşekkür ediyorum. Buradaki bir çok çocuk üzerinde emeği olan ve aramızda bulunan görme engelli Habib İbar Hocama da özellikle teşekkür ediyorum. Kültür Dairemiz yetkililerine teşekkür ediyorum. Kısa süre önce faaliyete başlamasına rağmen çok azimli, güçlü bir şekildefaaliyet gösteren Belediye Konservatuvarımız ekibine de teşekkür ediyorum. Çanakkale ile bitirdik. Çanakkale bizim ruhumuz. 100 yıl önce yaşadık bunları ama 100 yıl sonra tarih tekerrür ediyor. Avrupa'ya bakıyorsunuz; tüm dünya devletlerine bakıyorsunuz; ağızlarından salyalar akıyor; yine bu Yüce Milleti hedef almışlar. Ama bu gençlerimizi gördükçe gerçekten gurur duyuyoruz. Bilim ve sanat içiçe geçmiştir her zaman. Sanat, bilimin kız kardeşi. Sanat olmadan bilim olmuyor. İbni Sina'nın çok güzel bir sözü var: Bilim ve sanat takdir görmediği yerden göçer. Biz, elimizden geldiğince sanatı ve bilimi desteklemeye çalışıyoruz."

Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın çizdiği vizyon doğrultusunda Malatya'da güzel olan ne varsa desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Melodiler Göz Doldurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement