"Gençler Nene Hatun'u Kabri Başında Anıyor" - Son Dakika
Yerel

"Gençler Nene Hatun'u Kabri Başında Anıyor"

"Gençler Nene Hatun\'u Kabri Başında Anıyor"

Osmanlı-Rus Savaşında, eline balta alarak Aziziye Tabyaları'nda düşmanla çarpışan Nene Hatun, mezarı başında anıldı.

22.05.2013 17:04

Osmanlı-Rus Savaşında, eline balta alarak Aziziye Tabyaları'nda düşmanla çarpışan Nene Hatun, mezarı başında anıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan "Gençler Nene Hatun'u Kabri Başında Anıyor" programı kapsamında Top Dağı'nda bulunan Aziziye Tabyaları'nda, yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla tören düzenlendi.

Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdulkadir Mahmutoğlu, burada yaptığı konuşmada, bakanlık olarak Nene Hatun'u Türkiye'ye tanıtmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Nene Hatun'un mezarı başında her yıl geniş katılımlı program düzenleyeceklerini belirten Mahmutoğlu, şöyle konuştu:

"Nene Hatun, bir ulusun var oluş mücadelesinin sembolüdür. 75 milyonun yani bütün Türkiye'nin Nene Hatunu'dur. İnanıyorum ki, bu seneden sonra yapılacak olan anma programlarına her geçen yıl katılım artarak devam edecektir. En büyük gayemiz daha fazla kişiyle anma programlarını yapmak. Nene Hatun'u 75 milyon kişiye tanıtmak ve götürmek, bütün ülke katında anmak hepimizin görevidir. Nene Hatun'un bu ülke için yaptıklarını bütün insanlara tanıtmak boynumuzun borcudur."

Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Erol Kürkçüğlu ile gazeteci-yazar Talat Uzunyaylalı'nın da birer konuşma yaptığı program, Nene Hatun'un mezarının ziyareti ve tabyaların gezilmesiyle sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Gençler Nene Hatun'u Kabri Başında Anıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement