Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 7 Haziran genel seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

08.05.2015 12:59

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 7 Haziran genel seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Hekimhan, Yazıhan, Kuluncak ilçelerini ziyaret etti.

Çalık, Malatya - Sivas karayolu üzerinde bulunan şantiyeyi de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Karayolları 8. Bölge Müdürü İsmail Akduman'ın da yer aldığı ziyarette Çalık, Malatya'da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2,5 milyar lira yatırım yaptığını kaydetti.

Yapılan yatırımlardan birinin de Malatya-Yazıhan-Hekimhan ve Sivas yol güzergahının olduğunu dile getiren Çalık, şöyle devam etti:

"360 milyon liralık bir yol yapıldı. Güneyde Erkenek tünelinin, batıda Karahan tünelinin, kuzeyde Sivas yol güzergahının, doğuya gidiş hattın da Elazığ yol güzergahının yapımı bizim için elzemdi. Bu yapılan çalışmaların bir çoğu da bitmek üzere. İnşallah 2015 yılı içerisinde biz bu yatırımları tamamen bitirmiş oluruz. Malatya - Sivas yolu 2017 yılında bitirilmek üzere programlanmış ve müteahhit firmalarımız bu taahhütte bulunmuş vaziyetteler. Ama müteahhit firmalarımız  'çok daha hızlı yapabiliriz' diyorlar. Yolun 2016 yılında bitirilme ihtimali konuşuldu" ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise karayollarının Malatya'da çok önemli yatırımlarının olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Malatya şehir merkezinde olan özellikle şehir geçişi başta olmak üzere Beylerderesi viyadüğünden Pütürge yol ayrımına kadar olan bölgeyle ilgili, bölge müdürümüzle ilgili değerlendirmeler yaptık. Bir takım isteklerimiz oldu. Bölge müdürlükleri ve ilgili kurumlarla çok yoğun bir iş birliği içerisinde olmamız gerekiyor. Çünkü yapılan her çalışma birbirini ilgilendiriyor. Projelerin uyumlu olması şehir ve şehirde yaşayan insanlar için çok önemli."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement