Gezici Sinema Çamlıyayla'da - Son Dakika
Yerel

Gezici Sinema Çamlıyayla'da

Gezici Sinema Çamlıyayla\'da

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan gezici tırın durağı bu kez Mersin'in Çamlıyayla ilçesi oldu.

23.07.2012 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan gezici tırın durağı bu kez Mersin'in Çamlıyayla ilçesi oldu.

Mersin'in güzide yaylalarından Çamlıyayla'daki etkinlikler Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle başladı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Ali Şenozan Konservatuarı hocalarından Feridun Dalgınlı ile Fikret Özşen'in konserleri ve Havicat-Karagöz gösterilerinin ayrı renk kattığı etkinliğe onbinler katıldı.

İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, Çamlıyayla'nın köy ve mahalle muhtarları, Adanalı muhtarlar, siyasi parti temsilcilerinin de katkı koyduğu "Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" etkinliği nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a teşekkür eden Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, 1969 yılından beri düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nin, Zihni Aldırmaz'ın çabalarıyla Türkiye genelinde yaygınlaştığını vurguladı. "Bu bizim festivalimiz. Bu Türkiye'nin festivalidir" diyen Başkan Tepebağlı, organizasyon nedeniyle başta Zihni Aldırmaz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi ve "Sizleri burada görmekten şeref duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı da, "Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" projesinin, Altın Koza Festivali'nin tanıtımı için çok önemli olduğunun altını çizdi ve "Bu organizasyon Türkiye'de, belki de dünyada bir ilk'tir. Başka festivallerde entelektüeller birbirlerini ağırlıyorlar. Ancak, Altın Koza Festivali halkla kucaklaşıyor. Bu etkinliği Çamlıyayla'da gerçekleştirdikleri için Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz'a çok teşekkür ediyoruz. Etkinliğin bugünkü yansımasını da inşallah festival zamanında Adana'da göreceğiz" dedi.

Desteklerinden dolayı Çamlıyayla Kaykamamı Gülhani Ozan Sarı, Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı'ya, katılımlarından dolayı il genel meclisi üyelerine, belediye meclisi üyelerine, Çamlıyayla'daki muhtarlar ile Adanalı köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlara teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Muhteşem bir kadroyla sizlerle kucaklaşmaya geldik. 'Ortak Akıl Toplum Projesidir' dediğimiz bu. Çukurova coğrafyasının tamamı bu projenin içerisinde. Sizlerden aldığımız güç ve sinerjiyi bütün Anadolu'ya yayacağız. Muhteşem kalabalığı biraraya getirdikleri için Kaymakam Sarı ve Belediye Başkanı Tepebağlı başka olmak üzere muhtarlarımıza, Adanalı muhtarlarımıza ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" etkinliği nedeniyle Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı ile Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Depebağlı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a çiçek ve üzerinde Namrun Kalesi'ni temsil eden tabak hediye ettiler. Daha sonra "Anadolu Kartalları" filmi gösterime girdi.

Öte yandan, "Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" etkinliği başlamadan önce Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, esnaf ziyaretinde bulundu. Çamlıyayla esnafıyla tek tek görüşen iki başkan, 'hayırlı işler' dileklerini iletti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gezici Sinema Çamlıyayla'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement