Gölbaşı'nda "Osmanlı Türkçesi" Sertifikaları Törenle Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gölbaşı'nda "Osmanlı Türkçesi" Sertifikaları Törenle Dağıtıldı

Gölbaşı\'nda "Osmanlı Türkçesi" Sertifikaları Törenle Dağıtıldı

Gölbaşı'nda Hayat Boyu Öğrenim Genel Müdürlüğü, Hayrat Vakfı ve Türkiye Geneli Halk Eğitim Merkezleri işbirliğinde düzenlenen 'Osmanlı Türkçesi'ni kurusunu bitirenlere sertifikaları törenle verildi.

23.12.2012 11:12

Gölbaşı'nda Hayat Boyu Öğrenim Genel Müdürlüğü, Hayrat Vakfı ve Türkiye Geneli Halk Eğitim Merkezleri işbirliğinde düzenlenen 'Osmanlı Türkçesi'ni kurusunu bitirenlere sertifikaları törenle verildi.

Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda düzenlenen Törene AK Parti Adıyaman Milletvekillleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Metiner, Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Balkar Beldesi Belediye Başkanı Orhan Orhan, Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, vakıf yöneticileri ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Biz 10 yıllık süreç içerisinde AK Parti iktidarında kırık gönülleri onarmak için, mahsun gönülleri buluşturmak için varız ve bu anlamda bütün icraatları gerçekleştireceğiz dedik. Bugün Osmanlı Türkçesi için gayret eden bu nesil, Allah'ın izniyle en güzel hizmetleri de bu gayretle, bu azimle başaracaktır diye ümit ediyorum" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise, kendisinin Osmanlıca'yı üniversitede okurken öğrendiğini ifade ederek "CHP iktidar olmuş olsaydı, eminiz ki Cumhuriyetin ilke ve inkilaplarını ihlal etmiş olduğunuz için topunuz birden derdest edilip götürülebilirdiniz" diye konuştu. Metiner, "4+4+4 modelimizle, dört dörtlük modelimizle isteyen vatandaşlarımız Osmanlıca öğrenebilirler. 'Osmanlıca, Türkçe, Lazca öğrenmek istiyorum' diye başvuruda bulundukları andan itibaren devletin okullarında, öğrenebilirler. Bir insanın bu topraklardaki bütün dilleri bilmesi kadar güzel bir şey var mı?

Dillerimiz birbirine değsin, birbirimizin dilleri içinde çoğalalım. İnsan dille, gönülle ulaşır. Kendi geçmişini, kültürünü bilmiyorsun, peki resmi tarih olarak ne öğretiliyor bize? Osmanlıca'yı öğreneceğiz, kendi dilimiz olduğu için öğreneceğiz, tarihimizi okuyacağız, ama ecdatperestlik, tarihperestlik yapmayacağız" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölbaşı'nda 'Osmanlı Türkçesi' Sertifikaları Törenle Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement