Gönüllü Kan Bağışcıları Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Gönüllü Kan Bağışcıları Ödüllendirildi

Gönüllü Kan Bağışcıları Ödüllendirildi

Sivas'ta "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" nedeniyle gönüllü kan bağışçıları ödüllendirildi.

03.07.2013 16:05

Sivas'ta "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" nedeniyle gönüllü kan bağışçıları ödüllendirildi.

Kızılay Sivas Şube Başkanlığı tarafından kentteki bir otelde düzenlenen ödül töreninde gönüllü kan bağışçıları altın, gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar," Kızılay nerede olursa olsun hiçbir ayrım yapmaksızın insanların acısını hafifletmeye çalışmak, insanın sağlığına sahip çıkmayla görevlidir. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında eşitliğin, savaş anında insancıllığın temsilidir" dedi.

Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ise bir insan hayatını kurtarmak için kan vermenin önemine değinerek, "Kızılay bir hayır kurumudur ve bağışlarla yaşayan bir kurumdur. Bu bağışlardan bir tanesinde kandır. Kan bağışı insan hayatı için önemli bir olaydır bugün sağlık kuruluşları üç veya dört kere kan vermenin insan sağlığı açısından önemli olduğunu söylüyor bende 20 yıldır düzenli olarak kan veriyorum" dedi.

Konuşmaların ardından gönüllü kan bağışçılarından Metin Baran'a altın madalyasını Vali Vekili Necmi Akman verdi. Ödül töreninde 1 altın 5 gümüş 40 bronz madalya gönüllü kan bağışçılarına verildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönüllü Kan Bağışcıları Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement