Görevinden İstifa Eden Yılmaz'a Veda Yemeği - Son Dakika
Yerel

Görevinden İstifa Eden Yılmaz'a Veda Yemeği

Görevinden İstifa Eden Yılmaz\'a Veda Yemeği

Tunceli Emniyet Müdürlüğü görevinden 3 gün önce istifa eden Hayati Yılmaz için cemevinde veda yemeği verildi.

23.03.2014 18:42  Güncelleme: 11:25

Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneğince cemevi bahçesinde düzenlenen veda yemeği, Alevi dedesi Zeynel Batar'ın okuduğu deyişlerle başladı.

Alevi dedesi Hüseyin Erdoğan'ın okuduğu mersiyelerle devam eden yemekte konuşan Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Ekber Yurt, Hayati Yılmaz'ın göreve başlamasının ardından ilde görev yapan polis memurlarına Aleviliği tanıtmak için seminer düzenlemesinden son derece etkilendiğini anımsattı.

Yılmaz'ın görev yaptığı süredeki çalışmaların kent için büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Yurt, "Kendisine teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum. Bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum çünkü hakikaten müdürüm gibi insanların bu ülkede sayı olarak çok çok artması gerekiyor. Sayısının azalması, Türkiye için kayıptır, ben böyle inanıyorum. Türkiye'deki barışın, kardeşliğin, hoşgörünün kaybıdır" diye konuştu.

Sarısaltuk Ocağı Alevi dedesi Ahmet Yurt ise Hayati Yılmaz'ın, Tunceli'de görevini saygı ve sevgi çerçevesinde yaptığını belirterek, yeni emniyet müdürünün de Yılmaz gibi örnek biri olmasını dilediklerini söyledi.

Yılmaz da Tunceli halkını tanımaya ve anlamaya çalışarak hizmet ettiğini belirterek, "Büyük mahcubiyet hissediyorum, beni methettiniz. Bu methiyelere layık olduğumu çok düşünmüyorum. Belki sizlere olumlu tutum, davranış sergilemişimdir. Bu, sadece bu uğurda vermiş olduğum gayrettendir" dedi.

Hayati Yılmaz, şunları söyledi:

"Ben çok bahtiyarım. İnanın bir sürü taltif, ödül vesaire aldım ama şuradaki ortam, atmosfer benim için fevkalade değerlidir. Ben yarın hak vaki olduğunda, öldüğümde müsaadenizle bu atmosferi vesika olarak sunmak isteyeceğim. Rabbime diyeceğim ki Allah'ım affet, ben şu ortamda senin habibin ve onun ehlibeytini kollamaya çaba sarf ettim, beni bu yüzden affet."

Dernek Başkanı Yurt, Hayati Yılmaz'a Hz. Ali'nin kılıcı olarak bilinen "Zülfikar"a benzeyen kılıç, Yılmaz da cemevine bağlama armağan etti.

Veda yemeğine, eski CHP milletvekilleri Bekir Gündoğan ve Hasan Güyüldar ile Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Erzincan, Elazığ ve Tunceli'den Alevi dedeleri katıldı.

Tunceli'den salı günü ayrılması beklenen Yılmaz, esnaf ve vatandaşlara veda ziyaretlerini sürdürüyor. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görevinden İstifa Eden Yılmaz'a Veda Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement