Güllük'e İkinci Cami İçin Protokol İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Güllük'e İkinci Cami İçin Protokol İmzalandı

Güllük\'e İkinci Cami İçin Protokol İmzalandı

Muğla'nın Milas İlçesine bağlı Güllük Beldesinde yapılması planlanan 2.cami için Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Milas Kaymakamlığı arasında protokol imzalandı.

30.05.2013 20:04

Muğla'nın Milas İlçesine bağlı Güllük Beldesinde yapılması planlanan 2. cami için Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Milas Kaymakamlığı arasında protokol imzalandı.

Milas'a bağlı 5 bin'i aşkın nüfusa sahip Güllük Beldesinde bulunan merkez camii ihtiyaca yeterli gelmeyince uzun süredir talep edilen cami için Vakıflar ile protokol imzalandı.

Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı'nın da çözüm için uzun süre uğraşlar verdiği cami yapımı geçtiğimiz hafta Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Bölge Müdürlüğü görevine atanan Selami Katran'ın da desteği ile çözüldü.

Vakıflara ait ve Osmanlı İmparatorluğundan bugüne boş duran arazi üzerine yapılması planlanan cami vakıflara ait kayıtlarda akar olarak (gelir getiren) görülmesinden dolayı yine o şartları taşıması talebi ile protokole sunuldu.

Yapılan projeye göre alt katları dükkan olacak camii yapılacak ön protokol sonrası Vakıflar Genel Müdürlüğünün onay vermesi halinde kısa sürede temeli atılacak.

Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı'nın makamında gerçekleşen protokol törenine Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı'nın yanı sıra, Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Bölge Müdürü Selami Katran, Milas Müftüsü Uğur Kocabaş, Vakıflar Şube Müdürü Cengiz Keskin katıldı.

Bölgenin ihtiyacının olduğunun altını çizerek konuyla ilgili kısa bir bilgi veren Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, "inşallah kısa sürede temelini atarak bölgemize yakışan bir ibadethanemizi hizmete açacağız" dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Bölge Müdürü Selami Katran ise göreve başladıktan sonra gerçekleştirdiği ilk ziyareti olduğunu ifade ederek, "İnsanlarımızın yoğun talebi üzerine Güllük'te yaptığımız incelemede talebin gerçekliğini gördük. Ancak gelir getirme amaçlı bu mülkümüzün yine aynı vasıflarla kazanımını sağlamamız gerektiğinden alt katları dükkan olacak şekilde tasarlanmasını sağladık. Şimdi yapacağımız ön protokol ve projemizi genel müdürlüğümüz onayına sunacağız. Umarız olumlu sonuçlanarak beldemize yakışacak bir camiimiz ibadete açılacaktır" dedi.

Yapılan bu konuşmaların ardından Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı'nın yanı sıra, Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Bölge Müdürü Selami Katran ve Milas Müftüsü Uğur Kocabaş hazırlanan protokolü imzaladı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güllük'e İkinci Cami İçin Protokol İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement