Gümeli Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali Renkli Geçti - Son Dakika
Yerel

Gümeli Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali Renkli Geçti

Gümeli Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali Renkli Geçti

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali renkli geçti.

16.07.2012 15:16

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali renkli geçti.

Gümeli Belde Belediyesi, Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği'nin organizasyonunda düzenlenen Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali'ne konuk misafir olarak katılan ve helikopterle gelen İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e vatandaşlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Katılımın yüksek olduğu Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali Bölüklü yaylasında gerçekleştirildi. Festivale, İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Zonguldak Vali Yardımcısı ve Vekili Fethi Özdemir, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, Op. Dr. Recep Erdoğan, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernekler, odalar ve vatandaşlar katıldı. Şehit ve gaziler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan festivalde konuşan Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, yayla turizminin canlanması için tanıtıma büyük önem verdiklerini, bu kapsamda Arıcılar Derneği, Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği ve belde belediye ortaklığı ile Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali düzenlediklerini söyledi. Festivallerin insanların bir araya gelerek kaynaştırma, tanıştırma yörenin canlı hale gelmesi, kültürünü tanıtmak, yöre halkının ekonomik kazanç sağlaması için yapıldığını belirten Saydam, "Zonguldak'ın iç turizm açısından gelişebilmesi ve ulaşılabilmesi için ilk önce yaylalarımızın ulaşım açısından iyi durumda olması gerekmektedir. Gümeli'nin saha modern bir belde olabilmesi için beldemizde ki bir çok eksikliği göreve geldiğimiz günden bu yana tespit ederek eksikliklerin giderilmesi

konusunda büyük yol kat ettik. Örneğin şu an ihale aşamasında olan Kapalı spor Salonumuz ve yine ihale aşamasında olan dere ıslah çalışmaları tamamlandığında kaynak sularımızın heba olmaması için zemin etüt çalışmaları devam eden Gölet Projesi hayata geçtiğinde beldeden Hasanbalı'ya kadar bütün köprüler ve menfezler yapılacak ve yollar asfalt olacaktır" dedi.

Beldede yapılacak ola Gölet çalışmalarını da değerlendiren Saydam, "Gölet çalışmalarında Gümeli halkının bazı tereddütleri bulunmaktadır. Bu konuda yetkililer tarafından belediyeye ve Gümeli halkına açıklık getirmesini istiyoruz. Rüzgar enerjisi projesi hayata geçtiğinde bir çok mahallemizin yolları asfalt olacak. Gümeli sınırları içerisinde 15 adet rüzgar enerji için istasyon bulunmaktadır. Belediye olarak en büyük hedefimiz şişeleme ve damacanalama tesisleri hayata geçirmektir. Bu konuda Maliye Bakanlığı'na ticaret tahsisi yazısını yazdık ve kendilerinden cevap bekliyoruz. Ancak tabi ki beldemizin kadastronun geçmemesi bazı bürokratik engellere takılıyor. İhalesi yapılan kadastro çalışmaları Eylül ayında çalışmalara başlayacak. Yaylalarımız yakın bir tarihte resmi statüye kavuşacaktır" diye konuştu.

Alaplı Kaymakam'ı Yıldıray Malğaç da yaptığı konuşmada, "Gümeli Bölüklü 3. Yayla Şenliği ve Bal Festivali dolayısıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Ben bu festivale katılarak bizi onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Etkinlikleri düzenlemenin bazı zorlukları var tabi ki bazen 1 ay bazen de 2,3 ayda sürebiliyor. Bu zaman zarfında birçok sıkıntılarla da karşılaşırsınız, ama neticede güzel eserler oraya çıkıyor. Bölüklü Yaylası birçok güzelliklere sahip bir yer. Ancak bu güzellikleri böyle etkinliklerle tanıtmak mümkün olur. Buranın kendine has bir kültürü ve yaşam tarzı var. Bu yöreyle ilgili değişik çalışmalarımız var. Yol yapımı, kapalı spor salonu ve baraj projemiz var. Kısıtlı olan su kaynaklarımızı boşa akan sular heba olmaktansa bu kaynakları kullanarak verim artışına gideceğiz. Alaplı'nın içme suyu Gümeli gölet projesiyle giderilecek" dedi.

Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun da, dernek olarak yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi verdi. Gün boyu devam eden yayla şenliklerinde şarkılar söylendi, hayla çekildi, oynandı. Şenlik, sandalye kapma, halat yarışı, yumurta yarışı, çuval yarışı ve yoğurt yarışmaları düzenlendi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümeli Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali Renkli Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement