Gümüşhane'de İdareci ve Gazeteciler İçin Program Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de İdareci ve Gazeteciler İçin Program Düzenlendi

Gümüşhane\'de İdareci ve Gazeteciler İçin Program Düzenlendi

Gümüşhane'de kış gecelerinde orta yaş grubunun bir araya gelerek sohbet ettikleri, türkü ve şiir söyledikleri program olan 'Herfene Gecesi' idareci ve gazeteciler için yapıldı.10 Ocak İdareciler Günü ve Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle...

13.01.2013 00:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de kış gecelerinde orta yaş grubunun bir araya gelerek sohbet ettikleri, türkü ve şiir söyledikleri program olan 'Herfene Gecesi' idareci ve gazeteciler için yapıldı.

10 Ocak İdareciler Günü ve Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Gümüşhane Kültür-Sanat Kulübü tarafından düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcıları Cahit Karatepe, Armağan Önal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Soyaslan, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Şiran Kaymakamı Edip Çakıcı, Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, Torul Kaymakamı Recai Karal, Köse Kaymakamı Arif Karaman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, gazeteciler ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Derneğin kış aylarında gerçekleştirdiği 'Herfene Geceleri' için özel olarak dizayn edilen lokalde düzenlenen programda Dernek Başkanı Talat Ülker, bilmeyen konukları için Herfene gecelerinin ne manaya geldiğini anlattı. Pestil, köme ve siron ikram edilen konuklara daha sonra Şahin Kazancı'nın bağlamasından türkü ve şiirler sunuldu.

Programda Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, "Şero Ağa" lakaplı Kahramanmaraşlı şair ve sinemacı Mehmet Emin Eren'le görüşerek bir şiir okumasını istedi. Eren'in sesi mikrofon aracılığı ile hoparlörlerle aktarılırken, Eren'in Gümüşhane ile ilgili sözleri ve şiiri alanda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Geçen yıl da aynı programın yapıldığını anımsatan Vali Mayda, 10 Ocak tarihinin hem İdareciler Günü hem de Çalışan Gazeteciler Günü olduğu hatırlattı. Hem idarecilerin hem de gazetecilerin kamuya hizmet ettiklerini kaydeden Vali Mayda, "Her iki sektörde çalışan arkadaşlarımızın gece gündüz mevhumu yok. 7 gün 24 saat esasına göre hizmet peşinde bu sektörlerde çalışan arkadaşlarımız. Bir tarafta icraat söz konusu bir tarafta da icraatların halka tanıtılması, halkın hissiyatının idareye bildirilmesi söz konusu. Kış mevsimi olması nedeniyle herfene ile de birleştirelim istedik. 2013 yılı ilimize ve ülkemize hayırlı hizmetlerin yapıldığı, iyi çalışmaların gerçekleştiği, kültürel aktivitelerin en üst düzeyde gerçekleştirildiği, kamu yatırımlarının en başarılı bir şekilde tecelli ettiği bir yıl olur temennisini sunuyorum. Derneğimize de burada bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyoruz." dedi.

Program geç saatlere kadar devam etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de İdareci ve Gazeteciler İçin Program Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement