Halk Eğitim Yılsonu El Sanatları Sergisi Yalıkavak'ta Devam Etti - Son Dakika
Yerel

Halk Eğitim Yılsonu El Sanatları Sergisi Yalıkavak'ta Devam Etti

Halk Eğitim Yılsonu El Sanatları Sergisi Yalıkavak\'ta Devam Etti

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Yalıkavak’ta açılan 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Sonu Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü El Sanatları Sergisi vatandaşların beğenisine sunuldu.

28.05.2014 15:54

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle Yalıkavak'ta açılan 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Sonu Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü El Sanatları Sergisi vatandaşların beğenisine sunuldu.

Yarımada genelinde belirli tarih aralıklarıyla düzenlenen Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü Yıl Sonu Sergileri, Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nde devam etti. 2013 - 2014 Eğitim Öğretim Yılı boyunca Bodrum Belediyesi Mehmet Bayzit Kültür Merkezi'nde düzenlenen el sanatları kursuna katılan kursiyerlerin eserleri, düzenlenen sergiyle görücüye çıktı. Serginin açılışına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un eşi Hülya Kocadon, Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Uzunoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı. Nakış, takı, ahşap boyama, yağlı boya resim ve aşçılık kursu gibi el sanatlarının yer aldığı sergi ilgi gördü.

Açılışta konuşan Mehmet Uzunoğlu, Yalıkavak'ta düzenlenen sergiyle birlikte 7. sergilerini açtıklarını ifade ederek, "Yarımadanın her bölgesinde yıl sonu sergilerimizi düzenledik. Bugüne kadar kurslara katılan hanımlarımız ve beylerimiz çok güzel ve takdire değer ürünler ortaya çıkarmış. Bu çalışmalarından dolayı bütün öğretmen ve usta öğretici arkadaşlarımı yürekten tebrik ediyorum. Şu ana kadar 60'a yakın kurs açtık ve 25 bin kişiye de eğitim verdik. Başta kursların açılmasında bize her daim destek olup kaynak sağlayan Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un eşi Hülya Kocadon, Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Uzunoğlu ve eğitmenler açılış kurdelesini keserek, sergiyi ziyarete açtı.

Alman kursiyer de ahşap boyama ve yağlı boya eserlerini sergiledi. Bodrum Belediyesi Mehmet Bayzit Kültür Merkezi'nde bulunan kursa ev hanımı ve emekli bayanların yanı sıra bölgede yaşayan Alman Vatandaşı Martine Philips de katıldı. Philips, "14 yıldır Türkiye'de yaşıyorum ve ilk defa bir kursa katılıyorum. Bu kurs sayesinde ahşap boyama ve yağlı boya resim yapmayı öğrendim. Tekrar kursa katılıp yeni şeyler öğrenmek istiyorum. Bütün hocalarıma ve kursları açanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Sergide katılımcılara, Aşçılık Kursu Öğrencileri tarafından hazırlanan börek, kuru pasta ve limonata ikram edildi. Çok sayıda kişinin ziyaret ettiği sergi, 30 Mayıs 2014 tarihine kadar 09.00 - 18.00 saatleri arasında görülebilecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Eğitim Yılsonu El Sanatları Sergisi Yalıkavak'ta Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement