Harran Okulü Protokol Görüşmesi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Harran Okulü Protokol Görüşmesi Yapıldı

Harran Okulü Protokol Görüşmesi Yapıldı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Harran Üniversitesi ve İpek Üniversitesi işbirliğiyle Şanlıurfa'da yapılması planlanan Harran Okulu protokolü için kendisini ziyaret eden heyeti makamında kabul etti.

23.04.2013 11:28

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Harran Üniversitesi ve İpek Üniversitesi işbirliğiyle Şanlıurfa'da yapılması planlanan Harran Okulu protokolü için kendisini ziyaret eden heyeti makamında kabul etti.

Ziyarette İpek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve her iki üniversiteden öğretim görevlileri yer aldı.

Heyet ile makamında bir süre görüşen Vali Güvenç, yapılacak olan okula dair İpek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan'dan projeyle ilgili bilgi aldı.

Görüşme sonrası Harran'da yapılması planlanan okulla ilgili bir açıklama yapan Vali Güvenç; "İpek Üniversitesi ile Harran Üniversitemiz bir araya gelerek bu projeyi hayata geçirecek. Valiliğimiz ve özel idaremiz de buna destek verecek. Bu okul uluslararası alanda özellikle dinler tarihi ve eski dinler konusunda lisansüstü eğitim verecek. Uluslararası geçerliliği olan bir okul kurmak üzere kolları sıvadık. Ben İpek Üniversitesi'nin değerli rektörü, aynı zamanda Şanlıurfa'nın evladı Ali Fuat Bilkan hocamızı bu projelerinden dolayı tebrik ediyorum. Proje çok yeni ve henüz emekleme döneminde ama bunu yapacağımıza inanıyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İpek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan da yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa'nın derin kültürel tarihi, dil, arkeoloji ve dinler tarihi açısından değerini dünyaya anlatmak ve duyurmak için özellikle Amerikan üniversiteleriyle birlikte burada bir Harran okulu açmayı düşünüyoruz. Harran Üniversitesi ile ortaklaşa yapacağımız bu çalışma hem Şanlıurfa'nın kültürel değerlerini tanıtmaya hem de Şanlıurfa'yı bütün dünyada bir marka değeri olarak ön plana çıkarmaya vesile olacaktır. Ben bu sebeple sayın valime, belediye başkanına, rektörümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Sürecin başlaması inşallah hepimiz için hayırlı olacak, güzel gelişmelere vesile olacaktır" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harran Okulü Protokol Görüşmesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement