Hatay'da "Noel Bayramı" - Son Dakika
Yerel

Hatay'da "Noel Bayramı"

Hatay\'da "Noel Bayramı"

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, beraberindeki heyetle Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret ederek Hristiyanların Noel Bayramı'nı kutladı.

25.12.2012 13:39

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, beraberindeki heyetle Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret ederek Hristiyanların Noel Bayramı'nı kutladı.

Lekesiz, Ortodoks Kilisesi'nde, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil, kilisenin ruhani lideri Jan Delüller ile rahip Dimitri Doğum'u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Lekesiz, insanların sevgilerini birbirlerinden esirgememelerinin fevkalade önemli olduğunu belirtti.

Sevgide hiçbir zaman cimrililik yapılmaması gerektiğini ifade eden Lekesiz, şunları kaydetti:

"Hataylı hemşehrilerime sevgide gösterdikleri cömertlikten dolayı içten teşekkürlerimi vurgulamak istiyorum. Hatay yüzyılların yoğurduğu farklılıkların uyum ve ahenk içerinde yaşadığı bir iradeyi ortaya koymuş bir kent. Bayramlar müstesna günler, onların ayrı özel büyülü bir atmosferi olur. O büyülü atmosferin içerisinde kalpler daha bir esner ve yumuşar, İnsanlar birbirlerine daha bir insani, vicdani, ahlaki perspektifle bakmaya başlar. Gerçek anlamda kalplerin yumuşadığı gönüllerin coştuğu özel günlerdir. Ben Hatay'ımızda yaşayan yaklaşık 1,5 milyon vatandaşımızın tamamının Hristiyan vatandaşlarımızın bu bayramını yürekten hissettiklerine inanıyorum. Hristiyan vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum."

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu da, bayramların kırgınlıkların, dargınlıkların giderilmeye çalışıldığı, barışa katkı sağlayan ortamlar olarak kabul edildiğini kaydetti.

Hatay'da çok sayıda etnik yapının kardeşçe bir arada yaşadığını belirten Ediboğlu, kentin tüm dünya barışına katkı sağlayan toplumların bir arada yaşadığı bir il olduğunu söyledi.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise dünyanın birçok yerinde insanların birer defa dini günlerini kutlarken, Hatay'da her semavi dinin bayramının ayrı olarak birlikte kutlandığını, bunun da önemli bir zenginlik olduğuna vurgu yaptı.

Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil, toplumsal ve kültürel hayatlarında önemli bir yer tutan Noel Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Ziyarete, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Hikmet Erdoğdu, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Alevi cemaati kanaat önderlerinden Nasrettin Eskiocak, Yahudi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati adına Cem Çapar, Hatay Barosu Başkanı Sinan Akgöl, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çincin de katıldı.

Muhabir: Salim Taş/ İsmihan Özgüven

Yayıncı: Tevfik Işık - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'da 'Noel Bayramı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement