Hayata El Uzat Projesi - Son Dakika
Yerel

Hayata El Uzat Projesi

Hayata El Uzat Projesi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Yoğunoluk Mahallesi’nde köylüller, “Hayata El Uzat Projesi” kapsamında ilk yardım eğitimi aldı.

12.12.2015 10:10

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Yoğunoluk Mahallesi'nde köylüller, "Hayata El Uzat Projesi" kapsamında ilk yardım eğitimi aldı. Proje, kente bağlı 14 köyde 102 kişinin eğitilmesini hedefliyor.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü İlkyardım eğitim merkezi tarafından başlatılan projenin, İlkyardım Yönetmeliği doğrultusunda; toplumsal ilkyardım bilinci oluşturmak, standart ilkyardımın yaygınlaşmasını sağlamak ve yanlış müdahaleler sonrasında meydana gelen sakatlanma ve ölümlerin azaltılması için, ulaşım süresi 20 dakika ve üzerinde olan yerleşim alanlarında ikamet eden halka yönelik olarak, Acil Sağlık Ekipleri olay yerine ulaşıncaya kadar bilinçli müdahalenin gerçekleştirilmesi amacıyla hazırlandığı bildirildi.

Kente bağlı 14 köyde 102 kişinin eğitilmesinin hedeflendiği projenin ilk başlangıç yeri, mahallelerin dağınık olması, ulaşım ve haberleşmenin güçlüğü, diğer çevre köylerin merkezinde sayılabilecek bir konumda bulunması ve yaz aylarında yaylacılık kültürüne bağlı olarak nüfusunun yaklaşık 3-4 katına çıkması sebebiyle Kadirli ilçesine bağlı Yoğunoluk Köyü olarak seçildi.

Bu kapsamda projenin amacı ve ilkyardım konularında 17 Ekim tarihinde merkez eğitimciler tarafından bilgilendirme semineri düzenlenerek köy sakinleri bilgilendirildi. 16-19 Mart 2015 tarihlerinde ise; köy muhtarı, köy öğretmeni ve gönüllü köy sakinlerinden oluşan 10 kişilik grup, İlkyardım Yönetmeliği ve uluslararası standartlara uygun ilkyardım konularında eğitime katılarak uygulamalı ve teorik dersleri başarıyla tamamlayıp "İlkyardımcı" olmaya hak kazandı.

Yoğunoluk İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen törene Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Vali Yardımcısı Süleyman Yılmaz, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Vekili Ali Korkmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, Sağlık Sen Şube Başkanı Muhittin Çenet ve Yoğunoluk köyü sakinleri katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayata El Uzat Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement