Düzce'de Hemşirelik Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Hemşirelik Haftası Kutlandı

Düzce\'de Hemşirelik Haftası Kutlandı

Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulunun düzenlediği etkinlikle Hemşirelik Haftası kutlandı.

14.05.2014 10:31  Güncelleme: 10:26

Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinlikle "Hemşirelik Haftası" kutlandı.

Düzce Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şerif Demir, öğretim üyeleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve hemşireler katıldı.

Tiyatro gösterisinin sergilendiği kutlamaların açılış konuşmasını Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatma Eker yaptı.

Eker, "Hemşireler: Değişim İçin Bir Güç, Sağlık İçin Yaşamsal Kaynak" konulu sunumumda hemşirelik eğitiminin önemine yönelik konuşma yaparak "Dünya genelinde sağlık çalışanı eğitimine yapılan yatırımlar, gereksinimler karşısında yetersiz kalmıştır. Hemşirelik ve sağlık hizmetleri giderek artan bir şekilde küreselleşerek birbirine bağlanmaktadır. Sağlık ve gelişme politikalarının uluslararası düzeyde kararlarla tüm dünya sağlığını kapsaması gerekir" dedi.

Hemşirelerin genel haklarından, emeklilik şartlarından, çalışma koşullarından bahsederek çalışma ortamının sağlık çalışanları için önemine değindi.

Konuşmanın sonunda katkı ve desteklerinden dolayı Hemşirelik Bölüm Başkanı Fatma Eker'e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Ercan teşekkür belgesi verdi. Grup Gamsız tarafından sergilenen Mavi Pencere adlı tiyatro gösterisi ile etkinlik devam etti. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Hemşirelik Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement