Hizan'da 10 Kasım - Son Dakika
Yerel

Hizan'da 10 Kasım

Hizan\'da 10 Kasım

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74.yıl dönümünde Bitlis'in Hizan ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı.

10.11.2012 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde Bitlis'in Hizan ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Tören, Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başladı. Saat 09.05 de sirenlerin çalınmasıyla birlikte tüm Türkiye de olduğu gibi Hizan'da da hayat durdu, bayraklar yarıya indirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün ölümünün 74. yıldönümü münasebeti ile başlayan etkinlikler Hizan Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam etti.

Buradaki tören bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasının ardından Atatürk'ün biyografisi okundu, asker ve devlet adamı kişiliğini anlatıldı. Tören, öğrencilerin Atatürk ile ilgili seslendirdikleri şiirlerle devam etti. Son olarak İstiklal İlköğretim Okulu öğrencileri koro halinde şiirler ve şarkılar söyledi.

Törene, Hizan Kaymakam Hayrettin Baskın, Hizan Belediye Başkanı Arif Taylan, Hizan jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Atakan, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hizan'da 10 Kasım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement