İhh Siirt'te 3 Bin Kişiye İftar Verdi - Son Dakika
Yerel

İhh Siirt'te 3 Bin Kişiye İftar Verdi

İhh Siirt\'te 3 Bin Kişiye İftar Verdi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Siirt Şubesi tarafından Mavi Marmara şehidi İbrahim Bilgen’in anısına düzenlenen organizasyonla 3 bin kişilik iftar yemeği verildi.

13.07.2014 11:09

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Siirt Şubesi tarafından Mavi Marmara şehidi İbrahim Bilgen'in anısına düzenlenen organizasyonla 3 bin kişilik iftar yemeği verildi.

Bahçelievler Mahallesi Özel Medlife Hastanesi parkında düzenlenen iftar programına Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Programda konuşan İHH Siirt Şube Başkanı Murat Coşar, Ramazan ayının bereket ay olduğunu belirterek, bu nezih iftar sofrasına katılımdan dolayı herkese teşekkür etti. İHH'nin Siirt'te yoksul ve yetim ailelere yönelik çeşitli yardımlarda bulunduğu belirten Coşar, daha önce Siirt'ten Suriye'deki iç savaşta mağdur olan Suriyelilere çeşitli gıda ve giyim yardımından oluşan iki araç gönderildiğini ve bu yardımların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini söyledi. Coşar, "İHH geleneksel olarak Türkiye çapında Ramazan ayı boyunca her gün bir ilde çeşitli etkinlikler tertipliyor. Mavi Marmara saldırısında şehit olan İbrahim Bilgen'in anısına düzenlediğimiz iftar programına katılan tüm davetlilere teşekkür ediyorum. Mübarek Ramazan ayının başlaması ile birlikte il il dolaşmaya başlayan İHH'nin gezici aşevi TIR'ı bugün ilimize geldi. Bu organizasyondaki amacımız Ramazan ayının manevi duygusunu ve bereketini yaymaktır. Siirtli hemşehrilerimizle Halil İbrahim sofrasında bir kez daha buluşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu buluşmamızın kardeşliğimizi pekiştirmeye vesiye olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Suriyeli sığınmacı ailelerinde de katıldığı etkinlik, alana kurulan İHH'nin gezici AŞ evi TIR'ında dağıtılan iftar yemeğinin yenilmesi ve iftar duasının okunmasıyla sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhh Siirt'te 3 Bin Kişiye İftar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement