Ilgın'da Küfre Karşı "Ailemiz Herşeyimiz ve Ağızlar Kirlenmesin" Projesi - Son Dakika
Yerel

Ilgın'da Küfre Karşı "Ailemiz Herşeyimiz ve Ağızlar Kirlenmesin" Projesi

Ilgın Şehit Bayram Harun Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, küfre karşı "Ailemiz Herşeyimiz ve Ağızlar Kirlenmesin" projesi hayata geçirildi.

11.12.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ilgın Şehit Bayram Harun Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, küfre karşı "Ailemiz Herşeyimiz ve Ağızlar Kirlenmesin" projesi hayata geçirildi.

Okul Müdürü Emre Deveci, yaptığı açıklamada, "ailemiz herşeyimiz" diyerek ailenin önemi üzerinde durmak istediklerini belirtti.

Özellikle gençlerin anne babalarını anlamalarını sağlamayı amaç edindiklerini ifade eden Deveci, "Bu yaklaşımımızla belki de Türkiye'de bir ilke imza attık. Şahsen ben, hiç gençlere anne babalarını anlamaya yönelik bir proje görmedim" dedi.

Deveci, ailenin toplumun çekirdeği olduğunu bu yüzden de ailenin korunması gerektiğini vurgulayarak, toplumda normalleşen ama normal olmayan ağız alışkanlığı denilerek önemsenmeyen küfre karşı 'Ağızlar Kirlenmesin ' projesini geliştirdikleri söyledi.

Deveci, toplumdaki en değerli varlıklarımıza hiç çekinmeden ağza alınmayacak sözlerin söylemesi karşısında duyarsız kalamayacaklarını, bu yüzden farkındalık oluşturacak etkinliklerle küfrün bir ahlak problemi olduğunu, gençlere ve halka anlatacaklarını bildirdi.

Deveci, projenin her geçen gün adım adım ilerlediğini, ilk olarak okul rehber öğretmenlerine ve okul müdür yardımcılarına 5 Aralık 2014 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda proje tanıtım programı yaptıklarını, bu toplantıda her okuldan 4 kız, 4 erkek öğrencinin projeye seçilmesini istediklerini bildirdi.

Deveci son olarak, projenin hedef kitleye ulaşması ve başarılı olabilmesi için bundan sonraki aşamada her okuldan seçilen öğrencilerle yapılacak toplantılarla projenin yol haritasını çıkaracakları belirtti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ilgın'da Küfre Karşı 'Ailemiz Herşeyimiz ve Ağızlar Kirlenmesin' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement