İmam Hatip'e Görkemli Temel Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

İmam Hatip'e Görkemli Temel Atma Töreni

İmam Hatip\'e Görkemli Temel Atma Töreni

İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

14.07.2012 10:39

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesilnde

İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Ambardere mevkiinde bulunan okulun temel atma törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı T. Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve çok sayıda vatandaş katıldı

Temel atma töreninde konuşma yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, bir meslek lisesi olan İmam Hatip Liseleri'nin önemine vurgu yaparak "Dünyada meslek liseleri yüzde 65, genel liseler ise yüzde 35 oranında. Ülkemizde ise bu oranlar tam tersi.Böyle olunca da sanayici ve iş adamları eleman sıkıntıları çekti." şeklinde konuştu.

Meslek liselerinin öneminin gün geçtikçe arttığı değerlendirmesinde bulunan Akbulut, şunları kaydetti: "4+4+4'le eğitimde büyük bir reform yapıldı. Bunun temelinde meslek liselerine ağırlık vermek var. Yüzde 65 meslek yüzde 35 genel lise olacak. İmam Hatip de bir meslek lisesi. 28 Şubat 1997 postmodern darbesinde bir dayatmacı anlayış olarak, 8 yıllık zorunlu eğitim uygulamasında İmam Hatip Liseleri'nin orta kısmı özellikle kapatıldı. Aradan geçen 15 yıllık süre içerisinde halkımızın tepkileri çok dikkat çekti. Türkiye'nin normalleşmesi gerekiyordu, çağdaş ülkelerde eğitimin olduğu gibi olması gerekiyordu ve 12 yıllık zorunlu eğitim kabul edildi."

Akbulut'un ardından konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, 4+4+4 sisteminden önce okulun hikayesinin başladığı bilgisi vererek, "ideal bir eğitim sisteminde meslek liselerinin oranının fazla olması gerek. Tekirdağ'da yüzde 46 meslek lisesi, yüzde 54 genel lise var. Ancak, Çerkezköy'de bu oran ideal sisteme ülke geneline göre daha yakın. Eğer bu özelliklere sahip çıkamıyorsak, kişi başına düşen payın da önemi kalmıyor. Kendi kimliğinden tarihinden utanan, toplumla barışık olmayan bir nesil yetişmesi halinde, iyi bir gelecek mümkün değildir. Bu düşünceden yola çıkarak, böyle bir okula zaten halkımız kendisi sahip çıkıyor." dedi.

Vali Kemelek, okul yapımı maliyetinin çok yüksek olduğunu aktararak, "Bir yılda okullara harcadığımız bedel kadar buraya bedel ödeniyor, bundan dolayı hayırseverleri canı gönülden kutluyorum. Çünkü, devletin yetişemediği yer de milletimiz koşmuş oluyor." yorumunda bulundu.

Okunan duaların ve kesilen kurbanın ardından Milletvekili Akbulut, Vali Kemelek, Kaymakam Bayhan, Belediye Başkanı Ertem, AK Parti İlçe Başkanı Demirbağ, İl Milli Eğitim Müdürü İşler, Müftü Emin ve beraberindekiler hep birlikte butona basarak zemzem suyunun karıştırıldığı harçla temeli attı. Temel atma töreninin ardından, katılımcılara pilav ayran ikram edildi.

14.07.2012 10: 19: 14

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İmam Hatip'e Görkemli Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement