İŞKUR, Batman'da İş Gücü Piyasası Denetimini Yapacak - Son Dakika
Yerel

İŞKUR, Batman'da İş Gücü Piyasası Denetimini Yapacak

İŞKUR, Batman\'da İş Gücü Piyasası Denetimini Yapacak

İŞKUR Batman İl Müdürlüğü, işgücü piyasasını izleme ve değerlendirme sistemini oluşturmak amacıyla işgücü piyasa araştırması yapılacağını belirtti.

24.03.2015 07:45  Güncelleme: 09:28

İŞKUR Batman İl Müdürlüğü, işgücü piyasasını araştırmak amacıyla 20 kişilik uzman bir ekiple 50 gün boyunca bin 55 işyerinde piyasa araştırması yapacağını açıkladı.

İŞKUR Müdürü Besim Eviz, bu çalışmaların 4904 sayılı İŞKUR Kanunu gereğince İl Müdürlüğü olarak, il düzeyinde 2015 yılı işgücü piyasasını izleme ve değerlendirme sistemini oluşturmak ve gelecek istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla işgücü piyasa araştırması yapılacağını belirtti.

Eviz, "İl Müdürlüğümüzün düzenlediği araştırma ile işgücü piyasasında mevcut ve gelecek dönemde Batman 'da meydana gelmesi beklenen mesleki değişim ve gelişmeler izlenecek, işgücü piyasasının nasıl şekilleneceği tespit edilecek. Eleman ihtiyacının ortaya çıkabileceği muhtemel alanlar belirlenerek kaynakların etkin kullanımı sağlanmış olacak. Bunun yanı sıra İşverenlerimiz yatırım yapacakları alanlarda ihtiyaç duyduğu meslek ve beceriler tespit edilecek böylece kalifiye eleman ihtiyacını temin edilmiş olacaklardır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İŞKUR, Batman'da İş Gücü Piyasası Denetimini Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement