İstanbul Adliyesindeki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

İstanbul Adliyesindeki Terör Saldırısı

İstanbul Adliyesindeki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Kazan'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

01.04.2015 16:13

İstanbul Adliyesindeki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Kazan'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şehit Savcı Kiraz için önce Ulu Camiide mevlit okutuldu, ardından İlçe Müftüsü Halil Karagöz gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Duanın ardından Müftü Halil Karagöz cemaatten helallik istedi.

Daha sonra vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile Gazi Mustafa Kemal Caddesi ve Ankara Bulvarını takiben Milli Egemenlik Parkına kadar yürüdü.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüşe Kaymakam Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Çıtlak, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Coşkun, Emniyet Müdürü Ömer Bülent Akdoğan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.

Yürüyüşün sonunda açıklama yapan Başsavcı Çıtlak, saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı. Çıtlak, "Sonuna kadar görevimizin başındayız. Bu hain ve kalleş saldırılar bizi görevimizi yapmaktan yıldıramayacak. Kutsal bildiğimiz adalet görevimizi yerine getirmek için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Üstad Necip Fazıl'ın dediği gibi 'Sevmeyi, aşkı, Allah rızası için ölmeyi biz ondan bundan değil, Mekkeli bir yetimden öğrendik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul Adliyesindeki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement