İtfaiye Haftası - Son Dakika
Yerel

İtfaiye Haftası

Türk Yerel Hizmet-Sen Hatay İl Temsilcisi Mustafa Şener, itfaiyeciliğin, birçok riski beraberinde taşıyan meslek olduğunu bildirdi.

25.09.2012 16:20

Türk Yerel Hizmet-Sen Hatay İl Temsilcisi Mustafa Şener, itfaiyeciliğin, birçok riski beraberinde taşıyan meslek olduğunu bildirdi.

Şener, İtfaiye Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, her yangın türünün farklı bir risk içerdiğini ve her canlının ateşten kaçarken, itfaiyecilerin ise kendini ateşe atmaktan çekinmediklerini belirtti.

İtfaiye teşkilatının araç, gereç, personel ve teçhizatları ile her zaman hazırlıklı olmak zorunda olduğunu belirten Şener, açıklamasını şöyle devam etti:

"İtfaiye gibi kurumlar bizim için hayati önem taşımaktadır. İtfaiyecilik, birçok riski beraberinde taşıyan meslektir. Sadece yangınlarda değil, sel baskınlarında, depremlerde, doğal afetlerde ve yıkımlarda halkın imdadına yetişen itfaiyeciler, hayat kurtarmak için kendi canlarını tehlikeye atmakla kutsal bir vazife üstlenmişlerdir. İtfaiyecilerin temel sorunu can güvenliğidir. Büyükşehir belediyeleri ve bir kısım il belediyelerinde kısmen de olsa dünya standartlarında donanım ve yangın elbiseleri bulunuyor, ama Türkiye'nin pek çok belediyesinde itfaiye personeli yangınlara halen günlük giyilen gömleklerle müdahale etmek zorunda kalıyor. Meslek liselerinde itfaiyecilik bölümü bulunmasına, yüksek okullardan mezunlar verilmesine rağmen, itfaiyecilik halen kendi mesleki sınıfına kavuşmuş değil. Yani itfaiyecilik meslekten sayılmıyor"

Şener, sendika olarak itfaiyecilerin özlük hakları başta olmak üzere, yıpranma paylarının gözden geçirilmesi, daha güzel, rahat bir ortamda çalışmaları konusunda belediye başkanları ve yönetici kadrolarının ellerinden geleninin fazlasını yapmalarını istedi.

Muhabir: Salim Taş

Yayıncı: Ali Güreli - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İtfaiye Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement