İzmir'de İşçi Eylemi - Son Dakika
Yerel

İzmir'de İşçi Eylemi

Türk-İş'e bağlı sendikalara üye bir grup işçi, kıdem tazminatı hakkına sahip çıkmak için Konak Meydanı eski Sümerbank önünde eylem yaptı.

02.03.2015 18:44

Türk-İş'e bağlı sendikalara üye bir grup işçi, kıdem tazminatı hakkına sahip çıkmak için Konak Meydanı eski Sümerbank önünde eylem yaptı.

Basmane Meydanı'nda toplanan işçiler, kıdem tazminatı yasasına karşı çıkan döviz ve pankartlar taşıyarak slogan atıp, yürüyüşe geçti. Yürüyüşe CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da katıldı.

Konak Meydanı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, hazırlığı yapılan yasal düzenlemelerin hem bugün çalışanlara hem de gelecekte çalışacak olan çocuklara büyük hak kayıpları getireceğini iddia etti.

Karakoç, "Kıdem tazminatı hakkının budanması, yarıya indirilmesi ısıtılıp ısıtılıp işçinin karşısına çıkarılıyor. Kıdem tazminatı yaklaşık 80 yıllık bir uygulamadır. Bu hak yalnızca işçiyi değil, ailesini de ilgilendirmektedir. Kıdem tazmimatı ödemesi sonraya bırakılmış ücretin parçasıdır. Emekliliğimizin umudu ve güvencesidir. Bu hak işverene yük değildir" şeklinde konuştu.

Kıdem tazminatına ilişkin düzenlemeyi işçi sınıfının kabul etmesinin mümkün olmadığını savunan Karakoç, bu konuda hak kaybına yol açacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyeceklerini ve mücadele edeceklerini ifade etti.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de İşçi Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement