İzmir Gedizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Kongresi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İzmir Gedizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Kongresi Yapıldı

Gediz dışında yaşayanların kurduğu organizasyonlardan en faali olan ‘İzmir Gedizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin olağan kongresi yapıldı.

18.03.2014 14:54

Gediz dışında yaşayanların kurduğu organizasyonlardan en faali olan 'İzmir Gedizliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin olağan kongresi yapıldı.

İzmir Gedizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suavi Sayın, olağan kongrede yaptığı açış konuşmasında, Gediz dışındaki Gediz'le ilgili organizasyon ve kuruluşlara ilgisizlikten yakınarak son yıllarda bu anlayışı kırmaya ve hemşerileri bir araya getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Şehirli ve köylü ayırımı yapmadan bütün hemşerileri kucaklama gayreti içinde olduklarını belirten Dernek Başkanı Suavi Sayın, şu şekilde konuştu:

"Doğulu ve Karadenizli insanlarımızın bu tür toplantılarındaki işbirliği ve birlikteliğini görüp kıskanmamak mümkün değildir. Gediz içinden de bu konuda destek alamıyoruz. Geçen sene 3 bin takvim dağıttık. İçine "Bir Hayalimiz Var" başlığı ile yazdığımız mektuba maalesef sıfır seviyesinde dönüş oldu. Çünkü Gediz'den yardım alabilmek için mutlaka bir cemaate sığınmak gerekiyor. Yaptıklarınız din hedefli olmalı. Sosyal amaçlı ve niyetli çalışmalara kimse ilgi göstermiyor."

Daha sonra yapılan seçimlerde Yönetim Kuruluna şu isimler seçildi: Suavi Sayın, Necati Atak, İlyas Okay, Şükrü Kabar ve İsmail Şenol.

Yönetim Kurulu'na destek ekibine de Eşref Aba, Mustafa Tülüoğlu, Mehmet Koruyan, Muammer Ilgın ve Hasan Şahin seçildiler.

Dernek faaliyetlerine katılmayan ve aidat ödemeyerek camiaya ilgisiz davranan hemşerilere son bir uyarı mektubu gönderilmesi ve eğer geri dönüşüm olmazsa bu yapıdaki üyelerin genel kurul kararı ile üyelikten çıkarılması yönünde bir genel kurul kararı alındığı bildirildi. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Gedizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Kongresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement