10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İzmir İl Genel Meclisi toplantısını takip eden gazetecilere, plaket verildi.
İl Genel Meclisi Serdar Değirmenci başkanlığında toplandı. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonlar ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gündem dışı görüşler dile getirildi.
Toplantıda söz alan İzmir İl Genel Meclisi üyesi Seyfettin Şen, Türkiye'nin basın özgürlüğü konusunda dünyanın en geri ülkeleri arasında olduğunu ileri sürdü.
Pek çok gazetecinin düşüncelerinden dolayı cezaevinde bulunduğunu ve basın özgürlüğünün her geçen gün geriye gittiğini savunan Şen, görüşlerini şöyle dile getirdi:
"Bazı şeyleri söyleyemiyoruz, bu hükümetin hizmetlerinden memnun olmadığımızı, hükümeti istemediğimizi söyleyemiyoruz. Türkiye'de özgürlüklerin kısıtlandığını söyleyerek iktidara gelenler şimdi aklından geçenleri söyleyenleri toplama kamplarına gönderiyorlar. Ben de aklımdan geçenleri söylersem ben de toplama kampına gönderileceğim, korkuyorum, hakkımda fezleke hazırlanacak."
AK Partili üyeler, Seyfettin Şen'e, "aklından geçenleri söyle" diye seslenirken, Şen, "Zorlamayın. Terör örgütü üyesi olmakla suçlanmak istemiyorum" diye yanıt verdi.
Meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu da İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonlarla ilgili AK Parti'ye suçlamalarda bulunulduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:
"AK Partili'ler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni itibarsızlaştırma gayreti içinde olmamıştır. İtibarsızlaştırma gayreti içinde olanlar kendilerini itibarsızlaşırlar. Başbakan'a hakaret edildikçe oyunu yüzde 50'nin üstüne çıkaran bu millet bu tür oyunlar içinde olanlara en güzel cevabı verdi. Görülmekte olan bir davada mahkemeyi ve savcıyı itibarsızlaştırarak sonuca gitme gayretinin kendi savunduklarınızla ne kadar çeliştiğini göremiyor musunuz- Türkiye'nin ilkeleri üzerinden siyaset yapan bir ana muhalefet partisine ihtiyacı var."
Toplantıda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle meclisi takip eden muhabirlere plaket verildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci plaket töreninde yaptığı konuşmada, gazetecilerin büyük zorluklar altında görev yaptığını belirterek,
"Biz de birlikte mesai harcadığımız arkadaşlarımızın bu önemli günün kutluyoruz" dedi.
İl Genel Meclisi, gündemde yer alan konuları görüşerek, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği 2011 dönemine ait hesaplarını denetleyecek komisyon üyeleri belirlendi.
CHP Grubu komisyon için Hüseyin Mumcuoğlu, Yeşim Tekoğlu, Canan Karaca Özkan ve Yusuf Çemrek'i önerirken, AK Parti Grubu İlhan Kaya'yı teklif etti.
Yapılan kapalı oylamada, Yeşim Tekoğlu ve Canan Karaca Özkan 100, Hüseyin Mumcuoğlu 99, Yusuf Çemrek 98, İlhan Kaya da 91 oy aldı.
- İZMİR
Son Dakika › Yerel › İzmir İl Genel Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?