İzmir'in Kurtuluşunun 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

İzmir'in Kurtuluşunun 91. Yıl Dönümü

İzmir\'in Kurtuluşunun 91. Yıl Dönümü

Kutlamalar kapsamında fener alayı ve meşale gösterisi düzenlendi

09.09.2013 22:06

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü kutlamaları kapsamında fener alayı ve meşale gösterisi düzenlendi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda İzmirli, belediye bandosunun marşları eşliğinde Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gündoğdu Meydanı'nda yaptığı konuşmada, İzmir'in kurtuluş bayramının kutlu olması dileğinde bulundu.

İzmir ve İzmirliler var oldukça 9 Eylül'ün kutlanacağını vurgulayan Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"9 Eylül gününü çakma İzmir Dünya Günü olarak ilan etmeye çalışanlar, İzmirlilerden Gündoğdu Meydanı'nda bugün cevabını almıştır. Diri olmak zorundayız. Atatürk ilke ve inkılaplarını savunmak zorundayız. Ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Ne mutlu 9 Eylül'ü bize verenlere, ne mutlu şehitlerimize, ne mutlu dedelerimize, ne mutlu bizlere, onlara layık olan evlatlara."

Kocaoğlu, yıl dönümü dolayısıyla hava gösterisi düzenleyen Türk Yıldızları pilotlarına plaket sundu. Türk Yıldızları ekibi de Kocaoğlu'na gösteri uçaklarının fotoğrafını hediye etti.

Sloganlarla kentin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlayan İzmirliler, kentin çeşitli noktalarından gerçekleştirilen havai fişek gösterilerini alkışlarla izledi.

İzmir Körfezi'nde kano ve yelkenli gösterisinin düzenlendiği kutlamalar kapsamında, Gündoğdu Meydanı'nda Manga grubu konser verdi.

Kutlamaların Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda devam eden bölümünde DJ Koray Candemir ile DJ Harun Tekin, Göztepe Denizatı Heykeli önünde DJ Berna Öztürk, Bayraklı Rekreasyon Alanı'nda ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası İzmirlilerle buluştu.

Taraftar gruplarından görsel şölen

İzmir'in kurtuluşunun 91. yıl dönümü etkinlikleri, Karşıyaka Spor Kulübü, İzmirspor, Altay, Altınordu, Bucaspor ve Göztepe Spor taraftar gruplarının meşale gösterisine de sahne oldu.

Sosyal medyada "9. ayın 9'unda saat 9'u 9 geçe" sloganıyla bir araya gelen taraftar grupları, saat 21.09'da Karşıyaka, Bayraklı, Alsancak ve Göztepe sahillerini meşaleleriyle aydınlattı.

İzmir kıyılarını bir uçtan diğerine meşalelerle süsleyen vatandaşlar, izleyenlere görsel şölen yaşattı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'in Kurtuluşunun 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement