İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yeni Akademik Yılını Açtı - Son Dakika
Yerel

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yeni Akademik Yılını Açtı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yeni Akademik Yılını Açtı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün (İYTE) 2012-2013 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

02.10.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün (İYTE) 2012-2013 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, rektör yardımcıları, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla İzmir Cumhuriyet Meydanı ve Urla Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla ile başlayan tören, İYTE Kampüsü Prof. Dr. Erdal Saygın Amfisi'nde devam etti.

İYTE'deki törene, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, Yaşar Üniversitesi (YÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Akdiş, Urla Belediyesi Başkan vekili Hilmi Bayer, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yunusu Çengel de katıldı.

Tören, 2012-2013 Akademik Yılı'nda İYTE'ye birincilikle giren ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nü seçen Serhat Çillidağ ve Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Kaan Kaplan'ın konuşmasıyla başladı.

İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden'in yaptığı konuşma ile devam eden törende Prof. Dr. Güden, "Bu yılın bizim için ayrı bir önemi ve anlamı var. Çünkü bu yıl 20. Yılımızı kutluyoruz" diyerek başladığı konuşmasında, genç ancak bilimsel platformda söz sahibi bir üniversite olduklarını dile getirdi.

İYTE'li olmanın, İYTE'den mezun olmanın önemli bir fark yaratacağını bilinciyle üniversitelerini seçerek yeni kayıt olan öğrencilere hoş geldiniz diyerek 2012-2013 akademik yılının başarıyla geçmesini diledi.

Açılış törenine katılan Yüksek Öğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek de konuşma yaparak, şöyle konuştu: "Dünya, ülkeler, coğrafyalar, konumlar değişiyor. Değişmeyen tek şeyin değişimin kendisi olduğunu biliyoruz. Bir de ölüler ve deliler değişmez. Dolayısıyla dünya bu değişimi yaşarken bizim değişime direnç göstermemizin hiçbir anlamı olmayacaktır. Bu süreçte 3 alternatif var önümüzde; ya değişimi yöneteceğiz, ya değişimi yaşayacağız, ya da yerimizde sayacağız. Bu değişimde en önemli unsur da siz sevgili gençlerimizdir. Değişime yön verecek olan sizlersiniz."

2012-2013 akademik yılının ilk dersini TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Çengel verdi. Prof. Dr. Çengel'in ilk ders konusu 'Mühendislik nedir? Mühendis kime denir? ve Mühendisler neler yapar?' konusu oldu.

Törende ayrıca başarı ve hizmet ödülleri verildi. Ödüller, Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden tarafından takdim edildi. İYTE Kurucu Rektörü Prof. Dr. Erdal Saygın belgesel gösterimi ile başlayan açılış töreni, müzik dinletisi ve ardından kokteyl ile sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yeni Akademik Yılını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement