İznik İçin Güç Birliği - Son Dakika
Yerel

İznik İçin Güç Birliği

İznik İçin Güç Birliği

İznik Ticaret ve Sanayi Odası'nın önderliğinde 4 oda ve 6 sivil toplum örgütünü temsilen 11 kişilik heyet, "siyaset üstü" hareket başlattı.

16.03.2012 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İznik Ticaret ve Sanayi Odası'nın önderliğinde 4 oda ve 6 sivil toplum örgütünü temsilen 11 kişilik heyet, "siyaset üstü" hareket başlattı.

Heyet, İznik için Kaymakam Nurettin Kakillioğlu, Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, Müftü Veli Vehbi Bardakçı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Gök, İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Baş'ı ziyaret ederek istişarede bulundu. İTSO Başkanı Mahmut Dede, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Akçaalan, Esnaf Kefalet Odası Başkanı Recep Uslu, Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, 6 sivil toplum temsilcisi ilk olarak Kaymakam Kakillioğlu ile görüştü.

Kakillioğlu, "Ben de bir İznikli olarak aynı hedef doğrultusunda İznik için fedakarlık gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ederim. İznik için sözde değil düşüncede beraber olmanın zamanı geldi. Böyle siyaset üstü birleşmede akla hayale gelmeyen fikirler ve düşünceler ortaya çıkacaktır. Bu da İznik'in bir adım önde olacağını gösteriyor. Bu noktayı hiçbir zaman kaçırmamak gerek. Hepimizin projeler üretmesi gerek. Bugün BEBKA ortak girişimi ile en büyük miktarlı mali yardım Ziraat Odasına

Toprak Tahlil Laboratuarı için çıktı. Bu güzel bir gelişme. Bu tür projeler üretin ben her zaman yanında ve destekçisi olacağım" dedi.

Belediye Başkanı Eryılmaz da "Oluşumu destekliyorum. Tüm toplantılarınızda yanınızdayım. Gerektiğinde tüm resmi yazışmalarda yardımcı olacağım. Toplantılarda siyasetçi değil belediye başkanı olarak katılacağım" dedi.

Alt yapı çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına İznik'in kanalizasyon ve arıtma sistemi ile alakalı proje sunduklarını söyleyen Eryılmaz, "Arıtma sistemi klasik değil modern membrandan oluşacak. Bu Türkiye'de ikinci kurulacak sistemdir. Bunun takibini yapıyoruz" dedi.

Heyet üyeleri, "Hedefimiz alt yapı ve ardından İznik'i turizm bölgesi ilan etmek. Bir araya geldik, çünkü İznik'te siyaset üstü birlik ve beraberlik zamanı. Medeniyetler şehrinin hak ettiği yerde olması gerek. Bu konuda çok geç kaldık" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İznik İçin Güç Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement